Stevnerapport Kolbotn Cup 19.-20. november 


God konkurranse i internasjonalt stevne

Helgen 19. og 20. november var det igjen klart for Kolbotn Cup - årets største internasjonale stevne her til lands. Lørenskog Bryteklubb stilte med 11 deltagere på matta fra G12 til Ungdom. Det ble mange lærerike kamper både mot landsmenn og internasjonale motstandere.

Klikk på linken for å lese mer og se bilder

Etter innveiing fredag stod klubben klare med 11 aldersbestemte brytere klar til konkurranse - en bra stevnegjeng på et internasjonalt stevne uten Nybegynnere og Knøtter. Med over 400 deltagere fra Norge og utlandet var det duket for mange lærerike kamper!

Laglederne Pettern, Frank og Mads er godt fornøyd med innsatsen. For flere av gutta var dette det første stevne på en god mens andre hadde mer stevneerfaring. Alle stod på og selv om brorparten røk ut etter innledende matcher var dette god læring for de aktive.

G12:

Mahmed møtte svensk motstand i sin første kamp. Mahmed kjempet for krysstak men ble åpen og gikk på et hodefall-tap. Den andre kampen var meget jevn og Mahmed tapte her surt med kun ett eneste poeng. God innsats her, men Mahmed var nok litt sliten før sin andre kamp. Med full fres i kroppen kunne dette endt med seier og evt. kamp for re-kvalik.

Sulim hadde god kontroll i sin første kamp, men et øyeblikks tap av fokus gjorde at han gikk på en mare og tap i fall. Den andre kampen vant han ved manglende møte av motstander. I sin tredje kamp vant han første runde med mare og tre forlengs ruller. Andre omgang ble tap da han gikk på grep. Dessverre samme resultat også i siste omgang. I sin tredje kamp fikk han tidlig motstander i press nede, motstander tappet seg ut og seier til Mahmed. Dette holdt til en 5. plass.

G15:

Eirikmøtte tøff motstand fra Belgia i sin første match. Her gikk det mot fallpress i første omgang og falltap. Den andre kampen gikk bedre og her fikk Eirik nesten inn et hodefall som hadde sittet godt og kunne avgjort kampen til hans fordel. Dessverre tap også her og da var også Eirik ute av konkurransen. Uansett, flott innsats på matta!

Even hadde litt dårlig fokus nede i sin første kamp og gikk på ruller og tap. I den andre kampen gikk det bedre, med mye bedre forsvar nede. Dessverre litt åpen oppe som førte til hodefall og falltap. Likevel, Even viser at han lærer på trening og det var god innsats i Norges beste turnering.

Magomed-Emi møtte også utenlandsk konkurranse i sin første kamp. Emi ga god motstand nede men måtte se seg tapt på ruller. Det samme skjedde i Emi´s andre kamp, der han dessverre la seg selv på fall ved en vending. Dette er erfaring vi tar med videre: Terping på partereforsvar er veldig viktig.

Mohammad hadde også to innledende kamper han måtte vinne for avansement i turneringen. Moa gjorde god innsats på matta men måtte se seg tapt i begge kampene. Dessverre ble notatarket borte for undertegnede så vi har ikke detaljene her, men kampene ble gått igjennom med Moa rett i etterkant.

Tor møtte også utenlandsk motstand i sin første kamp. God innsats på matta, men tap på ruller. Således også i sin andre kamp der han som Emi ble dømt på fall ved en vending i forsvar. Uansett er dette stevneerfaring vi tar med oss videre.

Daniel var den av gutta som kom lengst i årets Kolbotn Cup og gjorde sitt beste stevne hittil. I sin første kamp vant han på poeng med en sikker mare og mye ryggpoeng. Må fokusere på riktig feste ved forlengs rulle. Også seier på poeng i kamp nr. 2. Kjempet godt både oppe og nede og vant med en avgjørende mare siste sekund (!) i tredje omgang. Daniel var nå nå videre etter innledende runder. I sin tredje kamp ble det også seier med mare i siste sekund og 6-0 poengseier i andre omgang. På søndagen ble fokuset stilt inn mot finalerunder. Men mot slutten av turneringen blir også konkurransen vanskeligere. I kamp nr 4. ble det poengtap i første omgang. Daniel får inn en sikker mare i andre omgang men blir så åpen oppe, ned i matta og fall imot. Dette ble et surt tap. I femte kamp er det rulletap i første omgang. Scorer hodefall i andre omgang men blir vendt rundt i partere og falltap. Det ble hele 6 kamper på Daniel. I sin siste kamp ble det igjen seier. Poengseier i første, poengtap i andre (0-6) men seier til slutt i tredje omgang inkludert clinch-poeng. Meget god innsats av Daniel som fikk 5. plass av 18 deltagere. Gratulerer!

Magomed var nå også med for å kjempe for klubbens ære på matta! Dette var hans første stevne på en god stund og det stod absolutt ikke noe tilbake på innsatsen. Maggo møtte Kjempen med stor K i sin første kamp. Han forsvarte seg bra og kom seg videre til andre omgang. Her kom Maggo nesten til et godt grep som nesten satt, men måtte se seg slått på ruller. I sin andre kamp fikk Maggo vist seg mer frem og kjempet godt, fikk nesten inn mare, men fikk en del sonepoeng i mot. Kom seg også her til andre omgang men gikk ut på poengtap. Uansett, en moralsk seier, for så sliten har Maggo aldri vært ;)

Ungdom:

Moslim stilte for klubben i ungdomsklassen. I sin første kamp blir Moslim dessverre åpen mot livet, en vanlig trussel når man er høyere enn sine motstandere. Moslim stod i mot i to omganger men måtte til slutt se seg tapt. I sin andre kamp møtte Moslim en råsterk greker, altså motstand fra brytingens fødselsland. Igjen litt åpen på liv og måtte se seg slått i andre omgang med tap i partere. Dette er uansett konkret lærdom man tar med seg til neste stevne.

Mostafa, også i ungdomsklassen, kjempet bra i sin første kamp, selv om han fikk fly litt. Mossi kom seg til andre omgang men ble her løftet og rett i fall. I sin andre kamp kjempet han også godt men gikk ut med tap i andre omgang. Dette er Mossis første stevne på en god stund og han gjorde en veldig god innsats. Hans største styrke er hurtigheten, og dette var underholdende kamper å se på!

Oppsummert er vi godt fornøyd med både deltagelsen og innsatsen på matta. Som hovedtrekk kan vi oppsummere to ting som var felles for nesten alle gutta: God angrepsteknikk oppe og for svakt forsvar nede, særlig på rulle. Partere-forsvar har stått i fokus på treningene denne høsten, men er fortsatt noe vi må fokusere på: Dette stevnet visete hvor mye poeng som blir scoret nede, særlig på ruller!

Se under for bilder fra stevnet:Oppvarming før stevnet.Stevnegjengen, dog ikke fulltallige ved dette bildet.Mahmed i kamp.Mahmed i kamp.Eirik i kamp.Sulim i kamp.Sulim i kamp.Even i kamp.Even i kamp.Mohammad i kamp.Mohammad i kamp.Magomed-Emi i kamp.Magomed-Emi i kamp.Tor i kamp.Tor i kamp.Magomed i kamp.Magomed i kamp.Daniel i kamp.Daniel i kamp.Og seier til Daniel!Mostafa i kamp.Mostafa i kamp.Moslim i kamp.Moslim i kamp.Premiene alle kjemper om!Daniel fikk premie for 5. plass.Sulim fikk premie for 5. plass.Magomed fikk premie for 5. plass.Matbit på Sørlikroa etter kampene lørdag.


Kommentarer

Legg til Kommentar
Comments are not available for this entry.