Stevnerapport DAK-Cup 3. mars 


Mye bra på matta for Lørenskog Bryteklubb!

Lørdag 3. mars dro stevnegjengen til Drammen for å delta på den årlige DAK-Cup. Klubben stilte en solid stevnegjeng bestående av store og små og ikke minst 3 stevnedebutanter! Mye god bryting for fra de aktive, en god stevnedag for klubben og ikke minst en bra oppkjøring for kommende NM og Lørenskog Cup!

Klikk på linken for å lese mer og se bilder

Stevnegjengen bestod denne dagen av Marius, Leon, Kenneth, Dani, Jørgen, Henning, Herman og Maria i Nybegynnerklassen, Deni og Jonas i regulær Knøtt, Mahmed i G12, Kim Andre, Oskar, Sulim, Moa, Emi og André i G15 samt Moslim og Daniel i Ungdom.

Av disse var det stevnedebut for Marius, Leon og Maria som fikk med seg sin første viktige stevneerfaring. Tre av gutta i aldersbestemt kom seg også videre fra innledende runder og siktet mot medalje!

Nybegynnere:

Leon brøyt sitt første stevne denne helgen, fikk med poeng for dragning og rygg nede og fikk med seg en seier også! Neste stevne blir det å tørre gå med på grep fra stående. En god stevnedebut.

Dani har vært med noen stevner før og viser også at han har plukket med seg et bedre forsvar nede gjennom vinterens treninger! På tross av at motstanderen fikk inn flere poeng i første kamp, slo Dani inn en flott mare som satt godt. Seier i andre kamp med marer og ruller.

Maria, var også i dag på sitt aller første stevne. Da dette var nybegynnerklassen for piker var det bare én konkurrent for Maria her (det blir fler når hun går over i regulær klasse). Begge jentene følge seg frem litt i kampen og det ble poeng for begge konkurrentene. Selv om motstanderen fikk fler poeng, ble dette en god øvelse i fristil for Maria og en positiv stevnedebut.

Marius prøvde seg også for første gang i konkurranse og vår minste deltager gjorde mange gode forsøk og viste ingen frykt på matta. Motstanderen scorte flest poeng i den første kampen, men Marius slo tilbake i neste kamp der han gikk seirende ut, plukket mange sonepoeng og kom til flere gode grepsforsøk, og stevne ga mersmak for denne unge utøveren.

Jørgen møtte god motstand i sin første kamp, men klarte uansett å få inn en mare og vending av motstander mot matta. I sin andre kamp kom Jørgen med et av stevnets kjappeste kast - mare etter to sekunder og omgangsseier. Verdifull læring for Jørgen: Det gjelder å være først ute!

Henning møtte klubbkompis Herman i sin første kamp. Dette var en bra match der begge scorte poeng på hverandre, men Henning trakk til slutt det lengste strået. I sin andre kamp stakk motstandern av med flest poeng, men Henning gjorde også her god motstand og konkurrenten måtte kjempe for seieren.

Herman møtte som sagt Henning i sin føste kamp (se over). I sin andre kamp slo Herman tilbake etter en tøff føste omgang og scorte her poeng med gode grep og Herman fikk også et godt øvelsesstevne før Lørenskog Cup.

Kenneth hadde god teknikk i sin første kamp, men møtte her en utøver som virkelig hadde bryteteknikken inne på tross av deltagelse i Nybegynner. Kenneth stod godt i mot men måtte her se seg tapt på poeng. I sin andre kamp slo Kenneth tilbake med en 19-0 seier. Vi rakk ikke helt å telle antal grep Kenneth slo inn her!

Knøtt:

Deni møtte hard motstand i føste kamp der motstander scoret mange poeng nede og kampen endte i poengtap. Litt av det samme skjedde i den andre kampen så her er det bare å stå på med partereforsvar. Uansett, god innsats av Deni og konkurrentene måtte jobbe for å plukke poeng!

Jonas plukket poeng både på mare samt på rygg i første kamp. God innsats, men motstanderen trakk til slutt det lengste kamp-strået. I den andre kampen var det mye bevegelse og Jonas viste god bryteforståelse ved å slå inn mare i akkurat riktig sekund når motstander var åpen. Han viste godt forsvar oppe og det ble flere marer og fallseierpoeng. Jonas gikk også på mare men viste god motstand i fallpress og gikk seirende ut av kampen.

Aldersbestemte:

Mahmed slo til i sin første kamp, plukker poeng og omgangseier. I den andre omgangen slår Mahmed i kjent stil til på kryss og scorer så en ekstra 3-poenger som tilsammen gir kampseier. I den andre kampen blir det igjen omgangsseier i første, men Mahmed må huske å passe på hodet! Kampseier i andre omgang etter en velplassert kontra - dermed er Mahmed igjen klar for finale mot en kjent motstander han har møtt før! Her går det ikke helt som planlagt da Mahmed vrir seg selv rundt på ryggen i partere i et ubeslutsomt øyeblikk og dermed taper på fall. Likevel, sølvmedalje i andre stevnet på rad!

Kim Andre er nå på sitt andre stevne i karrieren. I første kamp står han i mot et kryssforsøk, men motstander kjører istedet styrting og ned i fallposisjon, her blir det falltap for Kim. I sin andre kamp går det bedre - her går Kim to fulle runder med motstaderen som må jobbe for sin poengseier. Kim er i en vekt uten puljedeling - det beste man kan være når man først og fremst trenger stevneerfaring! Så det blir flere kamper her. I den tredje kampen går det bedre, særlig i andre omgang og Kim viser mye bedre partereforsvar. Det ender dog med et lite flysertifikat for Kim, noe alle gutta før eller senere skal igjennom ;) I kamp nummer 4 blir det dog et falltap i første omgang etter litt uoppmerksomhet på egen hofte. Kim viser likevel at han har lært mye på trening og går stadig bedre kamper!

Oskar møter bra motstand i første kamp der motstander har overtak oppe mens Oskar viser bra forsvar nede. Det blir omgangstap men Oskar slår bra tilbake i andre omgang, bl.a. med hode-i-klemme. Det blir tap, men Oskar viste bra bryting her. Det går enda bedre i andre kamp der Oskar slår til med to nye hode-i-klemmer, som sitter på tross av at motstanders arm ikke er sikret (noe han bør huske til neste kamp). To ruller i andre omgang sikrer seieren. I tredje kamp har Oskar glemt dette med armen, og taper kontroll nede etter nytt forsøk på hode-i-klemme. Det blir fallsituasjon som Oskar står i mot lenge, men må til slutt se seg tapt. Oppsummert et godt stevne med bra innsats for Oskar. Dersom han matcher innsatsen han gjør på stevne i treningen, vil det snart også vanke medaljer.

Sulim starter kort og konsist med fallseier etter mare 15 sekunder inn i den første kampen! I kamp nummer to får han smake sin egen medisin i første omgang og går på to marer på rad og omgangstap. Sulim skjerper seg og slår tilbake i andre omgang med et kast. Han ligger under i poeng med sikrer likevel seieren med fall, og er nå med videre etter innledende runder! I tredje kamp prøver Sulim et litt for slapt grep i første omgang men klarer å vri seg ut av en fallsituasjon. I andre omgang sitter heller ikke helt en mare, Sulim havner på rygg og falltap denne gangen. I kamp nummer fire blir det også tap for Sulim etter to omganger der motstanderen scorer flest poeng. Oppsummert viser Sulim at han nå ofte kommer seg vidre fra innledende runder med god innsats, men taper litt aggresivitet i de påfølgende kampene. Får han dette på plass vil han hevde seg i toppen!

Moa klinker til i første kamp med kryss fra startposisjon. Deretter ryker han på et hode-i-klemme forsøk i partere. Som Oskar får han ikke kontrol her, motstander overtar og falltap. Dette viser hvor viktig der er å ha kontroll på motstanders arm før man starter hode-i-klemme-grep, både oppe og i partere. Moa får derimot revansje i sin andre kamp med en overbevisende 2x3 poeng i første omgang samt en 6-0 seier i andre omgang og Moa er nå i bronsjefinalen. Her blir det småpoeng på begge parter, men Moa får enkle sonepoeng i mot. I siste sekund scorer han 3-3 poenget og omgangsseier. Innstilt på bronsjemedalje scorer Moa poeng på sone og rygg i andre omgang, leder, men kommer så under motstander i partere og falltap. Veldig synd, her var medalje noen millimeter unna. Uansett, Moa gjør ett av sine beste stevner her i Drammen!

Emi ligger under med poengtap i den første omgangen av første kamp, men slår tilbake med et godt hodefall og poengseier i andre omgang. I tredje omgang sitter hode-i-klemme, men Moa går så på en rulle. Her er det mye bra, men fokuset mangler litt i bevegelsene på slutten av kampen som dessverre ender i poengtap. I den andre kampen blir det dessverre falltap i første omgang. I tredje kamp slår Emi inn et suverent hodefall, men mangler litt på forsvar nede og det blir kamptap i andre omgang. I kamp nummer 3 ligger Emi under etter en rulle i første omgang. Så slår han til med et kryss dommeren ikke gir uttelling for - synd. Begge parter scorer mye poeng, men det ble færrest poeng på Emi i både første og andre omgang. Emi hadde derimot veldig bra innstilling og tenning i denne kampen. Det er synd kampresultatene ikke vippet i Emis favør, for han imponerte med sin innsatsen denne dagen i Drammen. Stå på videre så blir det gode plasseringer!

André har tenning på matta denne dagen og slår inn sine første poeng i kamp, selv om han som vanlig er den letteste i sin vektklasse! Etter å ha plukket ryggpoeng blir det likevel falltap etter et hodefall i første omgang, men André viser bra innsats. I kamp nummer 2 venter en tyngre motstander han har tapt for flere ganger før, men hver kamp går nå bedre og det kjempes bedre nå! Det blir noen kast mot André og litt skade i kneet etter kampen, man André er fornøyd med dagen da han ser fremgangen på matta!

Moslim er uheldig om er rett og slett litt ute av balanse i sin første kamp. Han kommer på rygg og det blir falltap i første omgang. I sin andre kamp får Moslim vist hva han er god for og starter med en 6-0 seier i første omgang. Han fortsetter å jage på i andre omgang med 4-0 i poeng og fallseier etter et hodefall. Dette var en seier som smakte godt og en ok plassering for Moslim.

Daniel må i dette stevnet gå opp en vektklasse da han ikke hadde noen i sin egen, tøffe utfordringer står derfor på tur! Han går på grep og poengtap i første omgang av første kamp, men slår bedre tilbake i omgang nummer 2. Her scorer Daniel poeng, men det holder dessverre ikke til slutt, og kampen ender med poengtap. Den andre kampen i rekka preges av at begge bryterne føler seg litt frem før Daniel slår til med poeng nede og omgangsseier etter en mare. Han fortsette der han slapp og får inn en mare og fallseier i andre omgang. I tredje kamp går det værre da Daniel ligger under 0-6 i første omgang og går deretter på et kryss og falltap i påfølgende omgang. I den fjerde og siste kampen er det veldig jevnt. Daniel og motstandreren har vunnet én omgang hver og alt skal avgjøres i den omgang nummer 3. Her taper Daniel med knepne to poeng. Men alt-i-alt en bra dag for Daniel som her måtte møte motstandrere i en tyngre vektklasse!

Takk for innsatsen - dette var en bra oppkjøring for kommende NM!

Se bilder fra stevnet:
Før stevnestart.Oppvarming.Gutta sjekker kamplister.Marius i kamp.Marius i kamp.Leon i kamp.Leon i kamp.Leon i kamp.Kenneth i kamp.Kenneth i kamp.Dani i kamp.Dani i kamp.Dani i kamp.Jørgen i kamp.Jørgen i kamp.Henning og Herman i kamp.Henning og Herman i kamp.Henning og Herman i kamp.Herman i kamp.Herman i kamp.Maria i kamp.Maria i kamp.Maria i kamp.Deni i kamp.Deni i kamp.Jonas i kamp.Jonas i kamp.Mahmed i kamp.Mahmed i kamp.Mahmed i kamp.Mahmed ble også beste LBK-bryter med 2. plass!Kim i kamp.Kim i kamp.Kim i kamp.Oskar i kamp.Oskar i kamp.Oskar i kamp.Sulim i kamp.Sulim i kamp.Moa i kamp.Moa i kamp.Emi i kamp.Emi i kamp.André i kamp.Moslim i kamp.Moslim i kamp.Daniel i kamp.Daniel i kamp.Daniel i kamp.Dagens LBK-stevnegjeng!

Kommentarer

Legg til Kommentar
Comments are not available for this entry.