Stevnerapport NM G-12/G-15 17. - 18. mars 


Ny Norgesmester i Lørenskog Bryteklubb!

Denne helgen stod Landsmesterskapet for G-12 og Norgesmesterskapet for G-15 for tur. Det ble en spennende helg i Fredrikstad, der det ble stang ut for noen av gutta, men også full klaff for enkelte: Vi gratulerer Andre Castellan som ny Norgesmeseter i G-15 85 kg-klassen. Ellers var det mye moro for gutta med hotell, restaurantmiddag og selvfølgelig badeland!

Klikk på linken for å lese mer og se bilder

Stevnegjengen som skulle prøve seg i mesterskapene var Mahmed og Henrik i G-12 samt Kim, Eirik, Sulim, Mathias, Martin og André i G-15. Gutta skulle konkurrere mot brytere fra hele 27 klubber fra landet over, noe som viser god bredde i idretten.

Fredag ettermiddag var det felles avreise fra Esso Skårer og vel halvannen time senere var gjengen ankommet Fredrikstad. Etter innsjekk på hotellet var det helsesjekk og innveiing for G12. Etter dette var det middag ute for de som ønsket dette for så å runde av kvelden på hotellet og gjøre seg klar for morgendagen!

Lørdag var det Henrik og Mahmed sin tur i Landsmesterskapet for G-12. Her stilte vi derfor også bra heiagjeng med alle gutta som skulle bryte i G-15 søndag, samt Pettern, Chris, Mads og Daniel som lagledere. Vi fikk også hjelp fra Henning som var med på turen for å skape liv i gjengen. Henning hadde også sørget for å få trykket egne LBK-T-skjorter med utøvernes navn! Vi hadde også besøk fra noen foreldre så det var bra liv i Lørenskog-gjengen!

Henrik møter en av vektens favoritter fra Drammen i første kamp, så det blir en tøff start. Det blir poengtap i første omgang, men Henrik står bedre i mot i andre omgang tross i at motstanderen til slutt får inn fall nede, der også Henrik står bra i mot. I andre kamp gikk begge bryterne å følte seg frem litt og Henrik er mest aktiv i sine forsøk og blir belønnet med et hodefall og fallseier. Henrik trenger likevel å ha større hurtighet i grepene for å sikre disse, men seier er seier! Henrik hadde fem utøvere i sin vektklasse og får derfor gå fire kamper. Kamp nr 3 blir en litt kort affere da Henrik tildlig går på en mare og påfølgende falltap. I kamp nr 4 ble det raskt fallsituasjon mot Henrik, men her stod han i mot i halvannet minutt - imponerende! Andre omgangen ble også veldig spennende da Henrik starter med å lede, men motstanderen plukket dessverre med seg flest poeng nede ved kampslutt.

Mahmed går nå sin første sesong i G-12, og i første kamp starter begge med å score poeng, dog omgangseieren går til motstanderen. I andre omgang leder Mahmed før motstanderen får inn en mare sekunder før slutt. Litt nerver i denne kampen og dessverre stang ut for Mahmed. Han må også huske på å utnytte klare rullemuligheter i partere på tross av egen stategi! I sin andre kamp møter Mahmed veldig god motstander fra nord. Da hjelper det ikke at denne får starte kampen med å tre opp feil noe dommerne ikke ser. Mahmed prøver å kontre med et grep, men motstander tar over nede og falltap for Mahmed. Dermed ble det stang ut for Mahmeds NM-forsøk, som likevel har gjort det godt på stevner den siste tiden.

Etter stevneslutt fredag var det på tide med en tur på Superland nær Sarpsborg for flere timer med badeland! Her ble det mange timer gøy for hele gjengen før vi satte kursen tilbake til hotellet. Etter helsesjekk og innveing for G-15-deltagerne, var det så på tide med en felles klubb-middag på en av Fredrikstads restauranter. Vel tilbake på hotellet var det sengetid før en ny stevnedag.

Etter en litt hektisk søndag morgen stod alle G-15-gutta klar for å prøve seg i sitt NM.

Sulim var førstemann ut, han koplet krysstak og sikret en fallseier etter kort tid i sin første kamp! I kamp nr 2 er gutten veldig ivrig i første omgang og skaper en del poeng mot seg selv i partere og taper første omgang. I andre omgang ser vi litt av det samme, og Sulim ligger unner 0-5. Her klarer han likevel å snu kampen til sin fordel og vinner i en fallsituasjon. Sulim er derfor nok en gang vidre fra innledende runder! I tredje kamp går poengene begge veier, men Sulim er ikke nok fokusert på eget feste, og gir bort grepet til motstanderen som vinner på fall. I siste kamp som Sulim nå må vinne, starter han med en mare som dessverre ikke er helt timet. Motstander vinner da første omgang på poeng og på fall i andre omgang. Det ble en bra start for Sulim, men dessverre også litt stang ut for han.

Eirik hadde et rolig og fokusert uttrykk på matta før første kamp, men merket at det er god motstand i årets NM! De nye reglene med krysstak-start innbyr på krysstak for de som behersker dette, noe Eiriks første motstander gjorde. Dermed ble det kast imot og falltap for Eirik her. Andre kampen varer lenger, det plukkes sonepoeng, men Eirik har uflaks og går på et hodefall og falltap. God innsats, men for Eirks del var turneringen over.

Martin har i kjent stil en rolig start i sin første kamp. Begge motstanderene går ganske likt og det ligger til rette for en spennende kamp. Motstander kjører så inn på et hodefall som Martin som vanlig kontrer, men er denne gangen et splitsekund for sent ute. Marginen er ikke på Martins side her, og det blir falltap. Martins andre kamp blir jevn, det prøves ikke så mange grep og begge går å føler seg frem. Motstander for til slutt inn en rulle på klinch og omgangstap for Martin. I andre omgang sperrer motstander veldig mye på Martins forsøk og får selv inn en rulle. Martin er dermed ute av NM, han trenger nok å øke angrepsforsøkene oppe i intensitet, men bra innsats i jevne kamper!

Mathias gikk angrepsvillig inn i sin første kamp men møtte her en motstander med litt bedre teknikk som fikk inn hode-i-klemme og plukket en del poeng i partere. God innsats fra Mathias, men han må ville litt mer i angrepsforsøkene. Det blir omgangsseier for motstanderen i begge omganger, men Mathias er klar for sitt andre forsøk! Her går de hele første omgang som motstanderen snur til sin fordel. Alt skal avgjøres i siste omgang. Her er Mathias uheldig å går på et kast som ender i falltap. Men Mathias plukker med seg, som alle gutta, viktig stevneerfaring.

Kim, utvilsomt stevnets best kledde med classic brytedrakt, går stadig bedre stevnekamper selv om dette kun er hans tredje stevne i karrieren. I sin første kamp viser han bedre teknikk og forsvar oppe. Han går etterhvert på en mare, men motstanderen må kjempe for fallseieren. I sin andre kamp øker Kim intensiteten og jobber bra for å skape åpninger. Forsøker en mare som ikke helt sitter og taper omgangen på ruller. I andre omgang er Kim uheldig å feilberegner balansen og går på ruller når motstander overtar nede. Ingen forventer mange seiere når man deltar på NM med så kort fartstid i bryting - men Kim viser stadig bedre bryteforståelse!

André skal runde av stevnet og vi er spente på kampen. Som regel går André mot betydlig tyngre motstandere, men etter gårsdagens innveiing er det kun én motstander på ca Andrés egen vekt i veien for tittelen som Norgesmester. Første omgang går strålende for André som vinner omgangen med 8-0 i poeng! I andre omgang klinker gutten til med poeng og til slutt et kryss som ender med en (ivrig) fallseier! Moro å se André i aksjon i en kamp han får vist hvor mye bryting han her lært den siste tiden. Spennende også med finalekamp da alle lys slukkes i salen foruten om én spot-belyst kampmatte og mye publikum i ring rundt! Vi gratulerer André som ny Norgesmester i G-15 85 kg-klassen!

Oppsummert stilte vi en bra gjeng til stevne og det var mye liv i LBK-hjørnet av hallen - som alltid! Det blei litt stang ut for Mahmed og Sulim som begge var medalje-kandidater, men alle fikk verdifull stevneerfaring og ekstre moro å få en ny Norgesmester i klubben! Sosialt var det også en bra helg for klubben! Vi takker også Daniel som fikk være med som ansvarlig lagleder under søndags-stevnet - en oppgave han mestret godt!

Takk for innsatsen!


Se bilder fra stevnet:Ankomst hotell.Sulim fornøyd med NM-trøyene.Fra middag ute fredag.Fra frokost før stevne lørdag.Fra frokost før stevne lørdag.Godt med publikum i NM-hallen.Heia-gjengen til Lørenskog på plass.Henrik og Mahmed klar til defilering!Fra delfileringen for G-12 Landsmesterskap.Fra delfileringen for G-12 Landsmesterskap.Godt oppmøte også blant dommere!Mahmed i kamp.Mahmed i kamp.Henrik i kamp.Henrik i kamp.Moro mellom kampene.Moro mellom kampene.Moro mellom kampene.Alltid liv i LBK-leiren.Fra lørdagens finaler. Det krever litt psyke og bryte finale foran alt publikum!Fra lørdagens finaler. Det krever litt psyke og bryte finale foran alt publikum!Tid for badeland!Fra badeland.Fra badeland.Henning klar for sklia.Fra badeland.Gode brødre i bassenget.Alltid lagbilde!Sliten Pettern?Fra felles klubb-middag lørdag kveld.Fra felles klubb-middag lørdag kveld.Fra felles klubb-middag lørdag kveld.Hvordan skal du få i deg alt dette Mahmed?Fra kampene søndag! Eirik først utEirik i kamp.Mathias i kamp.Mathias i kamp.Kim i kamp.Kim i kamp.Martin i kamp.Martin i kamp.Sulim i kamp.Sulim i kamp.Sulim i kamp.Fra defilering for G-15-mesterskapet.Fra defilering for G-15-mesterskapet.Stille under nasjonalsangen.Gutta rigger seg til for å se Andrés finale.André i kamp.André i kamp.André i kamp.Og ny Norgesmester!Og ny Norgesmester!Og ny Norgesmester!Helgens Lørenskog-gjeng!
Kommentarer

Legg til Kommentar
Comments are not available for this entry.