Stevnerapport Kretsmesterskapet 5. desember 


Bryte- og sumomoro i KM i Kolbotn

Lørdag 5. desember inviterte Kolbotn I.L. til kretsmesterskap i bryting for Oslo- og Akershus brytekrets. Kretsmestere i bryting for G/P-12 og oppover skulle kåres. Det samme skulle også kretsmestere i sumobryting, en morsom underdisiplin som egentlig minner mest om kongen-i-ringen.

Klikk på linken for å lese mer og se bilder.

Denne lørdagen var det Alex (G-12 45 kg), Emil (G-12 50 kg), Kenneth (G-15 38 kg) og Sander (G-15 85 kg) som skulle bryne seg på matta. Vi er fornøyd med deres deltagelse og innsats, men skulle absolutt ønske at fler meldte seg på for å vise frem Lørenskog i årets kretsmesterskap. Nå har vi riktignok flere midlertidig ute pga skade som forklarer noe av den lave påmeldingen.

Uansett, dagen startet med en felles oppvarming for alle klubber, før sumokomiteen gjorde en rask oppvisning. De fleste har vært med på sumo før, men kanskje ikke alle. For all del: Det er lite som minner om sumobryting slik vi kjenner den fra Japan når man snakker om sumo i Norge (med noen par få unntak i senior kanskje). Dette er i bunn og grunn en veldig morsom, kjapp og enkel form for bryting som mest minner om kongen-i-ringen. Sumoaktivitet er også viktig for å holde denne grenen som en aktiv særidrett som igjen skaper midler for NBF som igjen går landslaget etc. til gode.

Sumostevnet ble gjort med glimt i øyet og godt humør. Fra Lørenskog stilte Alex, Kenneth og Sander i denne delen. Kenneth røyk ut på to tap og endte på en tredjeplass i en vekt av tre, Alex fikk én seier og ett tap og kom således på andreplass. Sander fikk en kamp som han vant og var dermed kretsmester. Trener-Thomas ble kalt inn til en showkamp mot Naser (tidligere trener i klubben). Noe uforberedt i ført jeans, men Thomas er sporty og stilte opp. Her ble det seier og dermed ble også Thomas ny kretsmester!

Så startet den mye mer seriøse brytedelen og fokus ble skjerpet. Det var ikke så høy deltagelse i år, rundt 40-45 innveide tilsammen. Synd, men kampene i et KM er fortsatt viktige da vi skal vise oss mot naboklubbene. Det gikk dog ikke helt Lørenskogs vei denne gangen. Alex ble flyttet opp til Emils vekt som til sammen utgjorde fire aktive. Her ble det tredjeplass til Alex. Emil måtte dessverre avbryte før sin siste kamp pga astma, men gutta gjorde fin innsats. Kenneth hadde bare én i vekta. Han gikk en tøff kamp, kjempet godt og lenge, men manglet den lille ekstra tenningen (noe forkjølet) og kampen gikk til sist ikke Kenneths vei. Sander måtte opp til ungdom 76 der det ventet én i vekta. Full eksplosivitet i starten; Sander klinker til med mare og rulle omtrent i det fløyta går og leder 6-0. Motstanderen henter seg så inn igjen da Sander går noe tom for energi, og ryker dessverre til slutt på tap.

Oppsummert ble det dermed gull til Sander, sølv til Alex, bronsje til Kenneth (+ gull til Thomas) i sumo samt sølv til både Sander og Kenneth, bronsje til Alex og fjerde til Emil i bryting.

Vi takker aktive, trener, lagleder og foreldre for innsatsen.


Se bilder fra KM under:
Felles oppvarming for alle deltagere.Felles oppvarming for alle deltagere.Sumooppvisning før start.Fra sumokampene.Fra sumokampene.Fra sumokampene.Fra sumokampene.Fra sumokampene.Fra sumokampene. Slik markeres seier (Alex).Sumostevnet var sporty med godt humør. En yngre deltager hadde ikke noen i vekta, da stiller Grizzly opp til kamp!Sumostevnet var sporty med godt humør. En yngre deltager hadde ikke noen i vekta, da stiller Grizzly opp til kamp!Sumostevnet var sporty med godt humør. En yngre deltager hadde ikke noen i vekta, da stiller Grizzly opp til kamp!Fra sumokampene.Fra sumokampene.Fra sumokampene. Slik markeres seier (Sander).Fra sumokampene. En av de større vektklassene.Fra sumokampene.Fra sumokampene.Fra sumokampene.Fra sumokampene. En av de større vektklassene.Fra sumokampene. Ekstra showkamp for Thomas vs. Naser.Fra sumokampene. Ekstra showkamp for Thomas vs. Naser.Fra sumokampene. Ekstra showkamp for Thomas vs. Naser.Lørenskog følger med fra sidelinjen.Fra premieseremonien for sumo.Fra premieseremonien for sumo.Fra premieseremonien for sumo.Fra premieseremonien for sumo.Fra brytekampene.Fra brytekampene.Fra brytekampene.Fra brytekampene.Fra brytekampene.Fra brytekampene.Fra brytekampene.Fra brytekampene.Fra brytekampene.Fra brytekampene.Fra brytekampene.Fra brytekampene.Fra premieseremonien for bryting.Fra premieseremonien for bryting.Fra premieseremonien for bryting.Dagens aktive + trener. Emil (innfelt) måtte hjem før bildet ble tatt.Kommentarer

Legg til Kommentar
Comments are not available for this entry.