HISTORIEN OM NM OG LANDSSTEVNET - Lørenskog 6.-7. mars 2015 TIDENES BESTE NM OG LANDSSTEVNE FOR PIKER OG GUTTER!

Tittelen over er kun én mange flotte tilbakemeldinger vi fikk fra våre gjester etter vårt arrangement Norgesmesterskapet G/P 15 og Landsstevnet G/12, Lørenskog 6. - 7. mars 2015. Denne kommentaren kommer fra Mattenkanten.no så den bærer en viss tyngde. Vi hadde som målsetning å skape det beste NM og Landssmesterskap bryte-Norge har sett, og basert på tilbakemeldingene vi har mottatt kan vi nok si at målsetningen ble nådd og vel så det.

Dette Bryteblogginnlegget har vi døpt "Historien om NM og Landsstevnet". Her kan du lese alt om arrangementet, fra tildelingen, planleggingen, finansieringen og selvfølgelig mye om selve arrangementet, dugnaden og klubbinnsatsen både på og utenfor brytemattene. Dette er det største arrangementet vår klubb har tatt på seg så det fortjener en litt større artikkel på Brytebloggen. I tillegg kan du se mange flotte bilder og vi minner også på den offisielle NM-videoen som nå ligger på YouTube.

Klikk på linken for å lese mer, se mange bilder og link til den offisielle videokavalkaden.

Før vi fortsetter minner vi om at vårt NM-nettsted fortsatt lever og er nå bygget ut med en stor bilderigg med mange store fine bilder. Se lenken på forsiden til NM-nettsiden: www.lorenskogbryteklubb.com/nm2015.

Vi starter med å ta med litt flere tilbakemeldinger fra flere av arrangementets gjester. Disse ble postet på Facebook i de påfølgende dagene etter mesterskapet og vi har mange å ta av, men nøyer oss med fire til her:

"Lørenskog BK var tidenes beste arrangør noen gang i Landsstevne og NM15. Gratulerer med innsatsen" - Fotograf Tommy Skauen

"Fantastisk arrangement fra a til å. Blir nok veldig mange år til vi får oppleve slikt igjen! Tusen takk Lørenskog, for at vi fikk oppleve dette" - Tom Arnesen

"For meg som fulgte stevnet fra godstolen hjemme så var dette et knallbra opplegg. Uten tvil terningkast 6" - NM-TV-seer Johan H Grønvik

Som alle forstår ligger det masse arbeid bak et slik arrangement og vi skal i dette innlegget fortelle litt om planleggingen og forprosjektet forut for NM. Faktisk startet vi planleggingen ca. tre kvart år i forkant, tidlig sommeren 2014. Om du ikke ønsker å lese hele forhistorien til arrangementet samt oppriggsdugnaden kan du scrolle ned til "Del 3: Vi er klare for mesterskap!"DEL 1:

FORPROSJEKT OG PLANLEGGING

------------------------------------------------
Under kan du lese om alt som skulle til for arrangere NM og Landsstevne 2015.Lørenskog Bryteklubb får tildelt NM

Tidlig sommeren 2014 får vi en forespørsel fra Norges Bryteforbund. De lurer på om Lørenskog Bryteklubb kunne tenke seg å ta på seg oppgaven av å arrangere et bryte-NM. NBF har fulgt med på klubben og har sett at vi får til flotte og helhetlige arrangementer. Ikke minst Lørenskog Cup som har holdt god kvalitet i en årrekke har gitt oppmerksomhet. Se Bryteblogginnlegg for forrige Lørenskog Cup (innlegg fra årets Lørenskog Cup kommer senere.)

Videre: Høsten 2013 arrangerte vi interkretsstevne Nordic Youth Team Championship (ungdomslagbryting mellom brytekretser fra Norge, Sverige og Finland" som vi mottok mange positive tilbakemeldinger for da vi ga dette arrangementet et ordentlig løft. Se eget bryteblogginnlegg.

Normalt sett blir et Norgesmesterskap tildelt klubbene som søker NBF om å få arrangere, så det unike i dette tilfelle er at forbundet gikk direkte til oss med forespørselen da de hadde stor tro på at vi kunne skape et arrangement med flotte rammer, så det var en fin tillitserklæring å ta med seg.

Så da var tiden kommet til at vi måtte ta et valg. Chris og Mads har lenge drømt å sette Lørenskog Bryteklubb på kartet med et arrangement for hele Norge og presenterte muligheten for styret. Vi viste at det kom til å bli mye jobb, særlig for oss i styret forut for selve hoveddugnaden, men følte også at klubben vår aldri har vært i en bedre posisjon til å ta på seg en slik oppgave. Dette både med tanke på erfaringen vi har bygget opp med andre arrangementer samt foreldregruppa vi har bygget opp over de siste sesongene.

Beslutningen ble tatt om å takke ja til forbundets tilbud. Vi hadde faktisk muligheten til å få tildelt både ett og to av de tre NM som utgjør et bryteår, altså NM G/P-15 og Landsstevnet G/P-12, NM Ungdom og Junior eller NM Senior. Det var nødvendigvis aldri aktuelt å velge mer enn ett og vi valgte mesterskapet for de yngste, altså G/P-12 til G/P-15 av flere grunner: Dette er det største arrangementet i antall deltagere uten at jobben nødvendigvis blir noe større. Det betyr mest mulig penger inn slik at vi fikk rammer til å skape et godt arrangement. Videre er disse årsgruppene det klubben skal satse på i årene som kommer. Og ikke minst: Det er morsomt å skape noe stort for de yngre som ikke alltid er vant til dette, og som bedre vil huske dette i årene som kommer. Vår filosofi er altså at det er verdt å investere i de yngre å gi disse en flott opplevelse, ikke bare for vår egen klubb, men for hele bryte-Norge. Det er disse bryterne som danner fremtiden for norsk bryting!


NM-styret blir satt

Vi dannet så et eget NM-styret som forøvrig er ganske likt det regulære klubbstyret: Chris Borg og Mads Pedersen som primus motorer med ansvar for planlegging, stevneformat (rigg og tekniske tjenester), startprosjektet for finansiering, promo og kommunikasjon for å nevne noe. Cathrine Hegge fikk rollen som planlegningskoordinator og budsjettansvarlig, Gro Langhammer og Frank Andersen fikk ansvar for kantine og mat og Jon Petter Syvertsen fikk ansvar for sekretariat og oppgaver rundt dette. NM-styret hadde så en rekke møter hos Cathrine som alltid stilte med gode vafler gjennom høsten.


Målsetningen

Vi viste tidlig hva vi ønsket å oppnå: Kort og godt det beste NM og Landsstevnet bryte-Norge har sett. Planene inkluderte en stor og flott stevnearena med oppbygget scene/finalematte med fet lyd og lysshow for innmarsj, gode avtaler for stevnehotell og transport, fin pauseunderholdning, kvalitetskantine (som alltid) og rammer, design og kommunikasjon med en rød tråd gjennom hele prosjektet. Sammen skulle alt føles som et helstøpt arrangement og derfor mer enn bare et stevne og tidligere NM vi har sett før. Og selvfølgelig: Masse liv, entusiasme og mye god bryting som et resultat av et godt opplegg.

Vi oppsummerte vår målsetning i følgende setninger:
"Vi skal arrangere det hittil beste Norgesmesterskapet/Landsstevnet for denne aldersgruppen"
"Et Norgesmesterskap/Landsstevne klubben er stolte av og som setter Lørenskog på kartet både sportslig og arrangørmessig"

Som sagt viste vi at dette kom til å gi mye arbeid, men følte likevel at dette lå innenfor rekkevidde så lenge klubben og styret stod samlet bak. Vi hadde også fått med oss et hjelpemiddel fra Brått bryteklubb. De arrangerte et fint ungdoms-NM i 2013 med et solid prosjektarbeid bak. Før sommerferien hadde vi fått låne en stor perm med alle planene, budsjetter og styringsdokument etc. for dette mesterskapet. Dette ga oss rammer vi jobbet ut i fra og som ga oss en god huskeliste for vårt eget styringsdokument. Stor takk til Eren i Brått for at vi fikk innsikt i deres prosjektarbeid.


Tidlig sponsorarbeid

Tidlig høsten startet vi med første del av prosjektet: Danne et grunnlag for finansiering. Vi viste at det kom til å koste mye penger for å få gjennomført planene vi så vidt hadde begynt å få ned på papiret. Målet var å helfinansiere kostnadene med sponsorinntekter slik at klubb- og deltageravgift, samt kantine- og loddsalg ville gå som overskudd og inntektsgrunnlag til klubben for denne store dugnaden.

Mads startet derfor å lage et sponsorprospekt som styret og etter hvert hele klubben kunne bruke mot mulige sponsorer. Det ble laget et generelt sponsorprospekt samt egne større utgaver mot spesifikke bedrifter vi inviterte med som hovedsponsorer. I prospektet presenterte vi vårt arrangement samt oss selv som klubb og hva vi står for. Vi så at det var viktig med et solid arbeide her for å vise potensielle sponsorer at vi mente alvor med vårt mesterskap. Sponsorene ville på sin side støtte barne- og ungdomsidretten, både lokalt og nasjonalt, samt å få muligheten til og profilere seg på arena og på våre nettsider.

Her ble det forøvrig også satt litt rammer for et tidlig uttrykk og design rundt NM som også skulle brukes som promo frem til nyttår. Vi tok utgangspunktet i et flott bilde av Kenneth i en spenstig brytesituasjon. Dette passet både tema og aldersgruppen. Bakgrunnen i bildet fra Uddevalla ble fjernet og erstattet med et stort lysrigg og publikum for å vise hvor vi ville med arrangementet.


Thon Hotell Triaden blir med på laget

Vi var tidlig ute med å knytte til oss et offisielt stevnehotell/hotellsponsor. Vi kom i kontakt med flere interesserte hoteller, men det var Thon Hotell Triaden som var mest imøtekommende og de viste også en stor interesse for både klubben og mesterskapet. Thon Hotell Triaden har en målsetning om å være en støtte for idretten og hotellet ble en fin partner å få med seg videre i prosessen. Etter et møte med hotellet hadde vi avtalen klar. De støttet oss med en gullsponsorverdi samt at de ble offisiell hotellpartner med gode idrettspriser mot våre gjesteklubber. Videre var de velvillige til å by på noen ekstra hotellrom til nøkkelpersonell samt at vi fikk låne to store konferanserom i kjelleren fredag kveld for innveiing. Stor takk til Thon Hotell Triaden som også ga gode tilbakemeldinger for rammene rundt vårt arrangement.
Vi takker Thon Hotell Triaden for sin rolle som offentlig stevnehotell og sponsor.Informasjonsmøte for hele klubben

21. oktober inviterte vi så hele klubben der alle familier skulle stille med en representant. Det var nå på tide å presentere hele NM-prosjektet slik at alle viste hva vi jobbet mot. Her laget Mads en presentasjon som gikk gjennom status, hvorfor vi ønsket dette, mulighetene mesterskapet ville gi klubben og hvilket arbeid som lå foran oss. Et hovedmål med møtet var også sette opp ulike arbeidsgrupper med sponsorgruppen som den viktigste i starten, denne skulle jobbe spesifikt med å knytte til oss sponsorer. Her ble far Beky, mor Løkenlien og mor Hansen og Chris med som medlemmer. Disse, samt alle i klubben, skulle i månedene fremover bruke sponsorprospektene som nå også var trykket opp i arbeidet med å selge inn mesterskapet hos velvillige bedrifter. En midlertidig nettside for NM med fokus på sponsorer ble også satt opp.
Bilde fra presentasjonen og av sponsorprospekt som ble delt ut til alle på informasjonsmøtet.


Vi hadde i forkant av møtet jobbet mot et par større bedrifter for å få med en hovedsponsor med på laget. Vi fikk dessverre avslag på de par første forsøkene men etterhvert viste Selvaag Eiendom interesse og etter litt forhandlinger hadde vi vår hovedsponsor på plass. Stor takk til Selvaag Eiendom.


Vi takker Selvaag Eiendom som velvillig hovedsponsor for NM og Landsstevne 2015.Arbeid utover høsten og mot juletider

I NM-styret gikk det fremover med arbeidet. Vi hadde mange oppgaver å jobbe med, blant annet søke avtaler og forhåpentligvis støtte for busstransport for gjesteklubber, underholdningsinnslag, støtte for matinnkjøp og ikke minst; lande en avtale med en teknisk arrangør. Alt dette var arbeid som pågikk i månedene frem til mesterskapet.

Men det var også på tide å fortelle bryte-Norge om vårt NM-arrangement!


Promo mot hele bryte-Norge

Under Kolbotn-Cup i november begynte vi vårt promoarbeid mot alle gjesteklubbene. Vi hadde nå trykket opp en flyer som fortalte kort om våre planer samt tid og sted, men viktigst av alt: Vår gode hotellavtale. Det er dette gjesteklubbene først trenger å vite. Mens Kolbotn Cup pågikk oppsøkte Chris og Mads lagledere for alle landets klubber med flyere i hånd. Her fikk vi snakket med de aller fleste klubber og fikk presentert at vi hadde store planer for NM og Landsstevnet 2015. Videre ble det hengt opp plakater i hallen, promoinnlegg ble postet på Mattekantens Facebookside samt e-post gikk ut til alle klubber.


Januar: Offisielle nettsider og mesterskapsinvitasjon

I desember og i juleferien ble så det endelige designet for mesterskapet satt. Inspirasjonen ble hentet fra store arrangementer fra andre idretter og valget falt på en illustrert stil som lettere lar seg skalere til ulike medier. Mange brytebilder ble vurdert som grunnlag for ny illustrasjon, men valget falt på å videreføre bildet brukt i sponsorprospekt og promo før jul. Bildet viser to utøvere i en kampsituasjon som fighter godt i partere. Fjesene er snudd mot hverandre og bildet symboliserer både kamp men også kameratskap, et budskap som ble brukt videre i promo av mesterskapet og i NM-magasinet. Logo og profil ble så bygget rundt den nye illustrasjonen.
Fra arbeidet med design, nettside og invitasjon for mesterskapet.


I midten av januar var vi så klare med en trykket invitasjon samt et helt nytt nettsted for NM. God og oppdatert informasjon fra a til å med en klar rød tråd var prinsippet bak både nettsider og invitasjon. Hele bryte-Norge mottok invitasjon via e-post, promo via Mattekantens Facebooksider, etterhvert forbundets sider, samt at vi også delte ut invitasjoner på stevner etter jul. Vår satsning på en rød tråd i alt promo-materiellet ble også lagt merke til i bryte-Norge. Mattekanten.no valgte å lage en sak på oss som du kan lese her.
Lansering av et eget nettsted for mesterskapet ble gjort medio januarFerdig invitasjon med god og tydelig informasjon.
Fra trykkproduksjonen av invitasjonene. Vi takker Printbox AS som velvillig ble med som gullsponsor!Mads og Chris gjør promoarbeid på stevner. Her fra Oslo Open i januar.


Det ble nå satt opp en kommunikasjonsplan der vi dryppet nyheter og småartikler på våre egne nettsider i tiden frem til mesterskapet samt promo for dette via Facebook. Vi markedsførte mesterskapet også på en egen Facebook-event. Vi ble i det hele veldig synlige i bryte-Norge frem til mesterskapet startet.
Mesterskapets egen Facebook-event der vi stadig kom med aktuelle nyheter.
Noen av innleggene vi la ut på egen Facebook-event og på Mattekanten for å holde arrangementet "varmt" frem til start.Planlegging av teknisk arenarigg
Vanligvis gjør vi den tekniske delen rundt en stevnearena selv, men for vårt NM trengte vi en profesjonell partner innen audio/video og scene/lys. Det var jo ikke lite vi ønsket å oppnå; stor scene som rommet finalematte og sekretariat, stor lysrigg for spotbelyst finalestevne og lysshow under innmarsj og pauseunderholdning, stort lydanlegg og store skjermer til å vise informasjon under stevnet.
Chris og Mads på kundebesøk hos en av de tekniske leverandørene!Befaringer ble også gjort i Lørenskoghallen. Her løp vi rundt med målebånd mellom håndballkampene!


Vi tok kontakt med et Oslo-selskap og sendte inn en prosjektbeskrivelse. Etter et møte med dette selskapet ble det klart at dette ble meget kostbart og over våre tidlige budsjettrammer. Dog lykken sto oss bi: Etterhvert ble vi satt i kontakt med Tønsberg Lyd & Lys. De synes konseptet vårt virket veldig spennende og ønsket å bli vår offisielle tekniske leverandør. TLL satt opp et godt tilbud med en idrettslig pris som møtte det vi hadde rom for i budsjettet. De satt opp en utstyrspakke som rommet alt vi ønsket oss - og mer til! I tillegg stilte de mannskap under stevne til å styre alt av lyd og lys. TLL skal ha en stor del av æren for at den tekniske biten av stevnearenaen ble virkelig flott! Tilbake kunne vi tilby gullsponsorpakke slik at TLL fikk profilert seg både på nettsider, arena og NM-magasinet. I tillegg fikk vi innlosjert de ansatte på hotellrom på vårt sponsorhotell.
Stor takk til Tønsberg Lyd & Lys for deres innsats som teknisk leverandør!
ARRANGEMENTET BEGYNNER Å TA FORM

Vi var nå kommet til januar måned og kun tre måneder gjenstod før startskuddet. Vi hadde kommet langt og kunne se mesterskapet begynne å ta form, men det var også mye arbeid som gjenstod.


Finansiering og sponsorer

Det viste seg og ikke være bare-bare å få med velvillige sponsorer. Dette krevde mye arbeid, selv med et godt prospekt som hjelpemiddel. Vi hadde fortsatt kun fått med tre gullsponsorer i tillegg til hovedsponsor og stevnehotell. Sponsorgruppa stod på så godt de kunne, og de skal ha stor takk for innsatsen. Men de opplevde også å få mange interessenter men også mange nei. Så dette ble et race frem mot mars måned for å skaffe finansen som krevdes.

Chris skal ha skryt for sin iherdige sluttinnspurt over de par siste månedene fra januar. Han klarte å dra inn veldig mange sponsorer etter utallige timer med arbeid. Med hans innsats kombinert med innsatsen til sponsorgruppa så vi at vi begynte å nærme oss målet.

Vi så også at vi trengte mer drahjelp fra klubben som en helhet, særlig med de små sponsorpakkene og vektsponsorer. Den siste måneden før start sendte vi derfor ut en ny oppfordring til å hjelpe NM-styret og dette hjalp. Vi er klar over at det ikke er enkelt å få med sponsorer, men nå så vi at det tikket inn noen flere velvillige bedrifter og vektsponsorer.

På initiativ fra sponsorgruppa ble det også arrangert et eget NM-lotteri som klubbens aktive skulle hjelpe til med. Alle fikk utdelt loddbøker som gjorde at vi fikk inn ca. siste rest av det som var nødvendig for finansieringen. På denne måten kunne klubben tjene gode penger til klubbkassa under mesterskapet da alle utgiftene mer eller mindre var dekket på forhånd! I tillegg kunne de aktive i klubben tjene litt penger selv ved å selge ut hele loddboken.

Det ble en lang prosess men vi kom til slutt i mål!
NM-lotteriet ble en mulighet for alle aktive til å bidra med å reise finansiering via loddbøker forut for NM.Video- og fotoprosjekt

NM og Landsstevnet kom til å bli det største arrangementet klubben har tatt på seg i nyere historie. Vi var derfor opptatt av å få gode minner fra arrangementet vi kunne se tilbake på. Minner i form av foto og video. Vi ønsket et film- og fototeam til å dekke hele arrangementet og Mads henvendte seg derfor til fire ulike videregående skoler i og rundt Lørenskog. Skolene var alle interesserte i prosjektet, men det var linjen for medier og kommunikasjon på Nannestad videregående skole som viste størst interesse og hadde kapasitet til å ta seg prosjektet.

Etter en detaljert prosjektbeskrivelse fra klubbens side og et møte med skolen medio februar var det klart at Nannestad VGS skulle stille opp. Elevene skulle ta jobben som et faglig fordypningsprosjekt. To filmteam skulle da være med under opprigg og innveiing på Triaden fredag samt under hele mesterskapet lørdag. De skulle så levere en videokavalkade i etterkant på ca. ti minutter som presenterte og oppsummerte alle aspektene av arrangementet inkludert mye god bryteaction. Elevene fikk vi innlosjert på hotellrom på vårt sponsorhotell under mesterskapet.

Filmen ble levert ca. en måned i etterkant (som avtalt) etter litt tilbakemeldinger på form og innhold fra Mads. Vi er kjempefornøyd med filmen som ble akkurat slik vi ønsket. Lenker til full- og kortversjon ser du under. Videoene ble publisert på YouTube og promotert innad i klubben, på Facebook, Mattekanten og hele bryte-Norge, samt under Lørenskog Cup.
Fra prosjektmøte med elevgruppa fra Nannestad VGS


Elevene skulle også ta foto under hele arrangementet. Der fulgte de ikke helt opp og leverte kun halvparten av det som var avtalt. Men bildene de leverte var faktisk veldig gode, og heldigvis hadde også Cathrine Hegge vært ute med sitt kamera. Vi fikk samlet fotoene samt noen ekstra tilsendt bilder fra foreldre. Mads tok så jobben med å redigere alle bildene (overkant av en ukes arbeid) og velge ut ca. 120 motiver. Disse ble så publisert på en stor bilderigg på vår NM-nettside og er også grunnlaget for bildene du ser nedover i dette Bryteblogg-innlegget. Bilderiggen ble promotert overfor hele bryte-Norge på lik linje som videokavalkaden.

Nannestad-elevene skulle også levere en time-laps (fortfilm) fra hele mesterskapet, fra opprigg, stevne og nedrigg da styret alltid har ønsket seg dette. Men her gikk noe galt og elevene har dessverre ikke klart å levere.

Stor takk til elevene på Nannestad VGS for flott videokavalkade som gjør en god oppsummering av mesterskapet.


Offisiell videokavalkade for NM og Landsstevne.

Offisiell videokavalkade for NM og Landsstevne (kortversjon).

Se den offisielle bilderiggen (store bilder) for NM og Landsstevnet.Transport

Tilbake til februar måned! Da var også alt klart med transport. S-buss AS ble en fin partner som ga en god pris på stevnebuss. På denne måten kunne vi tilby gjestklubbene en veldig rimelig buss-pakke (kun kr. 50,-) for transport fra Lillestrøm til stevnehotellet, og frem og tilbake fra hotellet til stevnearenaen på stevnedagen. Dette ble promotert både på våre nettsider, på Facebook og på e-poster til alle klubber. Da mesterskapet nærmet seg hadde vi fortsatt ledige plasser, men i bunn og grunn ble tilbudet godt benyttet.
Rimelig transport for gjesteklubbene er en viktig del av arrangementet.Pauseunderholdning: En pust i bakken!

Det er blitt forholdvis vanlig med underholdningsinnslag i pausen før finalestevnet i de siste års NM. Og vi skulle ikke være noe unntak og ønsket også flere innslag med kvalitet. Vi var tidlig i gang med idédrodling blant foreldrene og vurderte flere forslag. Men det skulle vise seg at det var vanskelig å få klare svar fra de vi inviterte i tillegg til at vi var noe sent ute med forespørsler. Så dette ble faktisk veldig hektisk mot slutten da vi fikk nei til svar fra de første vi spurte.

Allerede fra høsten av hadde Chris jobbet i det skjulte mot en av Norges største rap-duoer for en opptreden hos oss. Dette var et long-shot, så vi måtte selvfølgelig også planlegge andre alternativer. Rap-duoen, som hadde vært perfekte for målgruppa, var faktisk veldig interesserte og velvillige til å støtte idretten (vi hadde ikke hatt budsjett for deres konsert-pris). Men dessverre var de også under innspilling av ny plate og det viste seg at de hadde studiotid dagen vi arrangerte NM. Men det var absolutt verdt et forsøk.

I februar stod likevel lykken oss bi! En av Norges beste cheerleadingsklubber, nemlig Nedre Romerike Tigers (NRC Tigers) med base i Lørenskog ønsket å stille opp med sin nye juniortropp. De ønsket å gjennomføre sitt egen NM-drill hos oss som en generalprøve. Så de ble første gruppe ut i vår pauseunderholdning. Jentene gjorde en flott opptreden, noen feil riktignok, men dette lå langt over det vi har sett av andre cheerleaderinnslag på tidligere bryte-NM! Det skulle også vise seg at NRCs rutine ga de flere gullmedaljer i NM i cheerleading i mars. Vi gratulerer!

Etter tips fra sponsorgruppa kom vi også i kontakt med Team Physix - en spennende gruppe som driver street workout og der flere av aktørene er fra Lørenskog og omegn. Street workout er en relativt ukjent sportsgren i Norge så disse gutta var veldig villige til å komme å vise seg frem. Som vårt andre underholdningsinnslag stilte de en god tropp som gjorde imponerende akrobatikk på apparatene stilt opp på scenen. Dette viste seg å være veldig populært og gutta i troppen fikk mye oppmerksomhet og spørsmål fra bryterne i etterkant av sitt show.

Vi endte altså med flott underholdning med god trøkk og med bra lysshow og røyk som satte god stemning. Det ble to innslag som dekket både det litt mer feminine og litt mer maskuline!
Stor takk til NCR Tigers og Team Physix. Se bilder fra innslagene lengre ned i innlegget.Lørenskog Bryteklubb lanserer NM-TV!

Nettstreaming av NM-kamper har kommet mer og mer de siste årene takket være forbundets Bryte-TV. Det har i midlertid vist seg å være en del klager på den tekniske delen av denne tjenester, både med hakkete avspilling og innloggingsproblemer. Vi var tidlig i kontakt med forbundet om tjenesten, men de tilbydde oss kun streaming av to matter. Da var dette ikke interessant for vår del da publikum hjemme uansett ikke ville kunne følge alle kampene.

Vi bestemte oss derfor for å tenke helt nytt. Gjennom Tønsberg Lyd & Lys kom vi i kontakt med Indielux: Et nystartet TV-produksjonsselskap som har dekket en del sportsarrangementer tidligere. Selskapet består av Caroline Louise Østevik og Thomas Larsen Otterdal som begge har flere års film- og tv-produksjonserfaring. I februar hadde vi et møte med selskapet og presenterte vårt konsept. De syntes dette virket spennende og ønsket å inngå et samarbeid til en hyggelig pris. Indielux-teamet fikk vi i tillegg innlosjert på hotellrom på vårt sponsorhotell.
Stor takk til Indielux for deres leveranse for NM-TV.


Vi kunne nå tilby en mer helstøpt TV-sending fra en profesjonell tv-produsent og døpte vår nysatsning NM-TV! Alle i Norge ville nå kunne følge med fra godstolen hjemme, og ikke minst: Se hele arrangementet med innmarsj, åpning, kamper og underholdning. Vanlig streaming har hittil bare vist selve kampene. I vårt nye konsept ville alle innledende runder fra alle mattene bli filmet og TV-produsenten ville følge alle kampene live og vise det beste fra matchene. Det ville altså kun bli én kanal å følge med på der produsenten ville vise action fra alle kampene. Man ville altså ikke få se alle innledende kamper i sin helhet, men TV-publikummet ville nå oppleve en større underholdningsverdi og de kunne følge stevnet i sin helhet uten å bytte mellom flere nett-strømminger. Dette ville altså ligne mer på en tradisjonell TV-sending vi er vant med fra ulike sports-arrangementer.

Etter pauseunderholdningen, som også ville bli vist på NM-TV, vises så finalekampene. Her ville TV-publikummet kunne følge alle finalekampene i sin helhet og heie hjemme fra sin egen stue!

Nyheten om NM-TV ble så lansert på våre NM-nettsider og Facebook med oppfordring til å spre nyheten på sosiale medier. Dette var virkelig noe å skryte litt av og vi gledet oss til responsen.

Da alt var klart til start lørdag 7. mars stilte så Indielux flere TV-kamera-team og et mannskap bestående av 5-6 personer. Med en stor produksjonsdesk på siden av podiet styrte de showet og gjorde en flott TV-dekning. De hadde oversiktskamera fra arenaen og sammen med kamera-teamene ble det en spennende sending. Videre var sendingen også koplet opp til sekretariatet som under åpning, underholdning og særlig under finalestevnet også viste sendingene på de to storskjermene. Dette dannet et flott inntrykk på arenaen der publikum i hallen da også fikk se kampene på storskjerm. Det var nok også stor stas for de aktive å se seg selv på store skjermer!
NM-TV er fortsatt tilgjengelig i opptak. Se NM-TV på våre nettsider.


Indielux kunne rapportere at flere hundre seere til enhver tid fulgte sendingen samtidig. Inkludert seere av opptaket som fortsatt er tilgjengelig på nett har ca. 3.600 seere benyttet seg av tjenesten. Dette er seertall vi er veldig fornøyd med. Det kom et par klager på Facebook om at innledende kamper ikke ble vist i sin helhet, men det var heller aldri vår intensjon. Vi satset på bryte-underholdning, samt at alle finalekamper ble sendt i sin helhet. NM-TV ble totalt sett en stor suksess og tjenesten har fått mye skryt i etterkant.


Dommerkurs!

Forbundet valgte vårt NM og Landsstevne til å holde sin årlige dommersamling, noe vi satt pris på. Vi ordnet en god avtale for dommerkomiteen der de fikk konferanserom og servering på Thon Hotell Triaden. Slik sikret vi også flere dommere til mesterskapet. Dommerkurset ble også promotert på våre NM-nettsider, Facebook og på NBF sine nettsider.


NM-magasinet - mer enn et programblad!

Å utgi et programblad er relativt vanlig under et NM. Her presenterer man klubben, inkluderer deltagerlister og ikke minst; viser frem sponsorene man har fått med seg. Men dette er ofte litt bruk og kast og noe man sjeldent tar med hjem. Vi ønsket et programblad folk faktisk ville bla i, lese, ta med seg hjem; et programblad som matchet vårt ambisjonsnivå for arrangementet. Dermed ble ideen om NM-magasinet født.
NM-magasinet ferdig trykket.


NM-magasinet skulle være mer enn bare et programblad - det skulle ligne et magasin man finner i hylla på Narvesen og inneholde interessante artikler om bryting, om mesterskapet, om vår kommune, bryting i et historisk lys og mye mer. Redaksjonen, mer eller mindre bestående av Mads, satt i gang. Han knyttet til seg ordfører Åge Tovan for et offisielt forord samt Lørenskogs informasjonssjef Gard Haglund som hjalp til med artikkelen om vår hjembygd og blant annet Ove Gundersen for en artikkel om Mattekanten.

Etter halvannen ukes intens jobbing i februar var resultatet klart: Et 48-siders magasin med leder, velkomstord fra ordfører og klubbleder, artikler om Lørenskog, klubben, NM-TV, videoprosjektet fra Nannestad, arenainformasjon, Mattekanten, bryting fra antikken til i dag samt deltagerlister og presentasjon av klubbens NM-tropp og mer til. En god porsjon av jobben ble også å hjelpe våre sponsorer med sine annonser.

Gullsponsor Printbox sørget for et flott trykk av magasinet med lakkert cover og alt var klart til utdeling til deltagerklubbene ved innveiing på Triaden. I tillegg ble magasinene lagt frem på et bord ved inngangen til stevnearenaen, der vi også hadde et presentasjon av kommende Lørenskog Cup. Alt i alt fikk vi mange gode tilbakemeldinger på denne satsningen.
Oppslag fra NM-magasinet. Magasinet ble etter mesterskapet tilgjengeliggjort på våre NM-nettsider. Direktelink til NM-magasinet.


Pokaler og medaljer med still

Å gå til topps i et NM og Landsstevnet fortjener pokaler og medaljer som appellerer til øyet. Normalt sett er det forbundet selv som står for medaljer til NM og Landsstevnet. Trodde vi. Det viste seg at forbundet, noe vi ble opplyst om meget sent, kun står for medaljer til NM G/P-15 og ikke G/P-12 da sistnevnte etter barneidrettsreglene ikke er et mesterskap, selv om alle i praksis er enige om at det er det det er. Nå har vi aldri vært særlig imponert over forbundets medaljer, så ønsket var egentlig å stå for dette selv slik at det ble en rød tråd i utformingen også av disse. Så da var det bare å hive seg rundt å starte et pokal- og medaljeprosjekt. Vi bestemte oss da for å ikke bruke forbundets G/P-15 medaljer slik at det ble likt for alle. Og godt var det - det viste seg i etterkant at forbundet uansett var tomme for G/P-15 medaljer!

I februar tok vi så kontakt med premieleverandøren PP-Norge som gikk inn som sølvsponsor og fikk egen stand på stevnet. De ga oss dermed et godt prisavslag og vi satt i gang med å lage et eget motiv til medaljene som matchet NM-designet. Men i tillegg til medaljer for 1.-3. plass ønsket vi store pokaler for Beste Bryter G-12, P-12 og G-15 og P-15 i tillegg til Beste Klubb. Disse skulle synes godt på premiebordet på scenen og ha størrelse og tyngde - pokaler det skulle være ekstra gjevt å vinne! Og, store, tunge, flotte og dyre ble de - men det mener vi det var verdt. Sammen med Follo Gravering som stod for trykk av merkene til medaljer og pokaler fikk vi et riktig presentabelt premiebord!
Flotte pokaler for beste brytere og beste klubb med friskt og spenstig utseende.Flotte medaljer for 1.-3. plass med vårt eget NM-design.Det ble også delt ut diplomer for alle som fikk plassering 1.-6. plass.Korps og nasjonalsang.

Å spille av nasjonalsangen fra en lydfil under åpningen av mesterskapet var aldri et alternativ. Dette skulle gjøres stil og verdighet. Faktisk kontaktet vi HMS Garden via en foreldre i klubben da disse faktisk kan ta på seg småoppdrag pro bono. Men det viste seg at garden hadde satt sin årsplan innen vi tok kontakt. Vi vurderte også mannskor for en a cappella fremføring av nasjonalsangen men etter litt forespørsler blant kor og korps fikk vi til slutt en avtale med Lørenskog Skolekorps. De skulle sørge for en innmarsj med skarptrommer og en fin fremføring av nasjonalsangen under åpningen. Vi retter en stor takk til Lørenskog Skolekorps for en fin opptreden og sin støtte til idretten!


Mesterskapet får egne T-skjorter.

Vi ønsket at alle i tilknyttet arrangementet skulle bære "uniform", altså en mesterskaps-T-skjorte. Dette ville si alle fra egen klubb som hjalp til i sekretariatet, på mattene, i kantina etc., men også annen innleid hjelp som eksempelvis elevene fra Nannestad og håndballaget som hjalp til med tidtaking. På denne måten ville vi vise en sterk og samlet arrangørgruppe. Da vi ønsket vårt NM-design trykket på blå T-skjorter viste det seg at vi måtte kontakte en del produsenter før vi fant noen som kunne gjøre dette til en fornuftig pris i opplaget vi trengte. I februar trykket vi så totalt 80 t-skjorter og som arrangører ble vi godt synlig i hallen under mesterskapet.

T-skjortene ble populære og fler ønsket å kjøpe disse som et minne. Men basert på erfaring gjort av tidligere arrangørklubber valgte vi ikke å trykke opp et opplag til utsalg, det har ofte ikke lønt seg økonomisk.
T-skjortene for NM og Landsstevnet 2015.Første mesterskap med Instagram-satsning

Vi ønsket å se om vi kunne skape litt blest også på Instagram under mesterskapet. Budskapet ble satt: "Del dine NM-opplevelser på Instagram. #nmbryting2015". Oppfordringen delte vi på NM-nettsider og Facebook, i NM-magasinet og på plakater plassert rundt på arenaen. Dette ble en slik passelig suksess, det ble ikke veldig mange delinger, men et par titalls ble det likevel. Dette er første gang det har vært en Instagram-satsning på et brytestevne, så dette var nok litt nytt for folk. I etterkant har vi oppdatert emneknaggen med en del bilder så sørg for å søk den opp å se på innleggene!
Se mesterskapsbilder på #nmbryting2015.Siste promotering: Annonsering i RB og Facebook

Vi hadde i månedene i fremveien vært synlige i bryte-Norge via våre nettsider, Facebook-event og Mattekanten. Siste innspurt var å promotere litt også utenfor bryteidretten. En betalt Facebook-annonse uka før sprede budskapet "Kom å se Norges beste brytegutter og brytejenter kjempe i NM og Landsstevnet nå på lørdag". Annonsen gikk til ca. ti tusen sportsinteresserte brukere i Lørenskog og omegn.

Videre jobbet vi med å få Romerikes Blad med på laget. De var ikke vonde å be og ga oss en gratis halvsides annonse torsdagen før arrangementsstart som sponsing. Vi er takknemlige for dette da en slik annonse ellers ville ligget langt utenfor de økonomiske rammene til mesterskapet. Som takk fikk RB også rettigheter som en gullsponsor.

Også her var budskapet å komme å se god bryting i Lørenskoghallen der Selvaag Bolig sponset inngangsbillettene. Vi fikk også promotert nettsider og NM-TV i annonsen.
Stor takk til Romerikes Blad som gikk inn som annonsesponsor.


Effekten av disse annonsene er umulig å si noe om i etterkant da vi som sagt hadde åpen hall. Men dette handler også om å øke klubbens synlighet i media samt fortelle nærområdene at en nasjonal event, dog i en liten idrett, finner sted i Lørenskog. De fleste på tribunene var selvfølgelig fra bryte- og klubbmiljøet, men noe publikum vet vi også at vi hadde. Vi har også merket en oppgang i forespørsler og rekruttering til klubben i etterkant av mesterskapet og det er alltid gledelig.


Arenaen skal kles i NM-farger

En tidlig målsetning for NM-styret var å ha den beste mesterskapsarenaen idretten vår har sett i et NM. Da holder det ikke bare å bygge en stor scene med stor lyd og lysshow. Et gjennomgående design-tema er også viktig, alt fra scenevegger til bekledning av dommerbord og sekretariat. Vi hadde tidligere inngått en sølvsponsoravtale med OXP Oslo, en leverandør av bl.a. storformat trykk. Siste helgen før mesterskapet ble så bannerne vi skulle bruke som bekledning designet. En del av disse skulle også ha sponsorlogoer så dette var noe vi måtte vente med til siste uka.

Det ble formgitt og produsert i overkant av 60 kvadratmeter med storformat print, inkludert bannere vi skulle bruke på begge sider av motorveibrua utenfor. Videre ble det produsert en rekke større NM-plakater som dekor i hallen. I kjent Lørenskogstil ble det også printet mange småplakater med arenainformasjon, fra menyer til reklame for loddsalg og garderobeanvisninger med mer.

Etter et besøk hos OXP ved trykkstart for kvalitetssikring av farger var alt klart for å begynne å bekle arenaen under kommende oppriggsdugnad.


Kjøreplanen skal skrives og storskjermene skal fylles

Siste punkt i forberedelsene før opprigget startet 7. mars var å formgi innholdet som skulle kjøres på storskjermene under mesterskapet. Dette var blant annet stevnestyringsprogrammet vår klubb er blitt kjent for, som skulle inn i ny NM-drakt, men også alt som skulle vises i forbindelse med innmarsj, pauseunderholdning, finalestevnet samt en informasjonsloop som skulle vises i ledige stunder. Dette arbeidet ble ferdigstilt siste uka før mesterskapet.
Eksempler på innholdet til storskjermene.


Kjøreplan for selve mesterskapsdagen ble også skrevet og tilpasset, delvis under oppriggsdugnaden. Dette var en detaljert liste (speakernotes) som skulle styre rekkefølgen på alt som skulle skje når, hva skjermene skulle vise, hvilken musikk som skulle spilles, når de tekniske ansvarlige skulle kjøre lysshow og så videre. Kjøreplanen ble delt mellom sekretariat, DJ og lyd/lysteltet. Musikken var også valgt ut av Mads og Daniel god tid i forkant og planlagt med DJ'en slik at vi fikk riktig musikk med trøkk og energi tilpasset målgruppa under innmarsj og åpning i tillegg til noe roligere spillelister som kunne kjøres som bakgrunn i småpausene.


Nytt foreldre- og informasjonsmøte

Litt tilbake i tid igjen: Mandag 2. februar inviterte vi så alle familier til et nytt informasjonsmøte der vi fortalte om status og den store NM-dugnaden som stod for tur. Det var pliktig oppmøte og de fleste familier stilte til møte, så nok kaffe ble en utfordring, men vi var glad til. Det gikk greit å fordele dugnadsoppgaver og fylle vaffel- og kakelister. Foreldrene ble også selv enig at vi for enkelthets skyld fulgte de samme arbeidslistene til kommende Lørenskog Cup, så slapp vi et nytt møte forut for dette stevnet.


Påmeldingen starter - blir det oppgang fra forrige sesong?

NM-styret håpet på en oppgang i antall deltagere i forhold til tidligere sesonger. Dette hadde vi troen på at vi skulle klare av to årsaker: For det første har vi vist resten av bryte-Norge helt siden høsten at vi her planlegger noe stort. For det andre har Lørenskog en veldig god beliggenhet med nærhet til det sentrale Østlandet samt resten av Norge via Gardermoen.

Påmeldingen hadde frist 27. februar, men vi vet at frister dessverre ofte ikke blir etterfulgt av alle påmeldende klubber; et generelt problem i hele bryte-Norge. Og NM intet unntak, så vi holdt påmeldingsportalen åpen også utover fristen. Påmelding for brytestevner foregår i dag via forbundets nettløsning, men denne er det mange klubber som finner vanskelig å bruke. NM intet unntak her heller. Så påmeldingen ble en blanding av tilsendte e-poster og korrekt registrering i forbundets løsning. Uansett: Én dag før stevnestart forelå resultatet.

Med 187 påmeldte deltagere fra 32 ulike klubber hadde vi nådd målet om en oppgang fra foregående år. Vi håpet å nå et lite stykke over 200 deltagere, men dette er noe som selvfølgelig ligger utenfor klubbens kontroll. Så vi skal si oss fornøyd med resultatet her.


Og så: Norwegian streiker!

Dette hadde vi selvfølgelig ikke forutsett. Og Norwegian-streiken hadde potensiale til å ødelegge mye for vårt mesterskap! Det ble noen litt nervepirrende dager forut for arrangementstart, men det viste seg snart at tilflyvende klubber var raskt ute med å booke om sine billetter. De som ikke klarte det, kom seg til Lørenskog på andre måter, noen valgte sågar også veldig lange bilturer - noe vi setter stor pris på. Resultat av streiken ble heldigvis minimal: Kun én klubb måtte trekke seg: Fauske A.K. rakk dessverre ikke å omstille seg til stor skuffelse for deres aktive som var veldig triste for å måtte stå over.
DEL 2:

VI ER KLARE FOR OPPRIGG
--------------------------------------


Opprigg av stevnearena i Lørenskoghallen


Så var dagen kommet: Fredag 7. mars. Dugnad og opprigg! En dag vi i NM-styret hadde gledet oss til, og kanskje litt gruet oss til, siden forrige sommer. Og når vi først var der føltes det som at tiden siden sommeren hadde gått veldig fort. Men vi var ganske sikre på at vi hadde kontroll på alt.

De fleste i NM-styret hadde tatt seg fri fra jobb da oppgavene startet tidlig denne dagen. I Lørenskoghallen startet forberedelsene på formiddagen der vi tok i mot de ansatte og to lastebiler fra Tønsberg Lyd og Lys. Siste brief ble også gitt til Nannestadelevene som også skulle følge og filme opprigget. Arbeidslagene som skulle møte tidlig var snart på plass og snart var sjauingen og etterhvert riggingen i gang. Det var mange tonn utstyr som skulle på plass!

Første del av riggdugnaden bestod av scenebygging og installasjon av lysrigget som skulle vinsjes opp i et rigg over scenen. Og det kriblet litt i magen på NM-styret når vi så at alle planene våre faktisk begynte å ta fysisk form. Og vi kunne nå glise å si "dette blir faktisk stort!" Teknisk personell fra Tønsberg Lyd & Lys sørget for den tekniske biten med rigghjelp fra vår klubb.
Oppriggsplaner ble hengt opp slik at alle kun se hva vi jobbet mot.En liten del av utstyret som krevdes til opprigget.En liten del av utstyret som krevdes til opprigget.Riggsjef Chris (foran kamra) og riggsjef Mads (bak kamera).Lysrigget begynner å ta form.En av mange dynamiske lys som skulle gi show over finalescenen.


Fra kl 16 var det felles oppmøte i Lørenskoghallen for alle i klubben som ikke hadde oppgaver andre steder. Arbeidet med å bygge scene satt nå fart og vi hadde også en gruppe ute som hentet underlag til brytemattene hos OBK. For å få en flott arena hadde vi for dette mesterskapet planlagt nye pene mattetrekk uten slitasje. Skedsmo Bryteklubb var velvillige å lånte oss tre av sine relativt nye trekk, så en hentegruppa måtte også ta turen til Skedsmo. Selve finalematta stod vår gullsponsor HGB Sverige for - en ny og ubrukt matte til låns for vårt mesterskap. Stor takk til HGB og Skedsmo. I tillegg skal vi nevne at vi la ut to mindre 7x7 m brytematter for oppvarming i gymsalen tilsluttet hovedhallen slik at bryterne skulle ha gode oppvarmingsmuligheter mesterskapet i gjennom. Totalt la vi altså ut seks brytematter!

Arbeidet med å bygge scene skred nå fremover men det tok nødvendigvis litt tid å bygge i overkant av 200 kvadratmeter scene.
Plassering av scene og riggbein ble gjort med laserpresisjon slik at vi holdt oss til planlagte mål.Scene for finalematte og podie, samt rigg for lys begynner ta form!


Samtidig stod kantinegruppa, med kjøkkensjef Gro, på for å lage stevnekafé. I Lørenskoghallen er det en stor fin kantine med mange sitteplasser så alt lå til rette for en flott stevnekafé. Kantinegruppa har fått god rutine så arbeidet her gikk nok ganske etter planen. Kantina ble gjort klar, og matlaging og servering planlagt. Stor takk til Rema 1000 Lørenskog som gikk med som gullsponsor og dermed sponset oss med mye av de vi trengte av mat. Jon Petter og Gro stod også i forkant for innkjøp av all drikke som skulle selges under mesterskapet. Stor takk også til fam. Hellem (BB Import) som igjen sponset oss med frukt og grønt.

Nytt med dette mesterskapet var også mulighet for å betale med bankkort. Dette var et sideprosjekt under forberedelsene der vi har inngått samarbeidsavtale med iZettle. Avtalen er for klubben og vi vil nå kunne ta betalt med bankkort på alle våre arrangementer fremover.

Sponsor- og loddgruppa jobbet også med å sette opp et flott loddutsalg ute i foajeen. I forkant var det jobbet med å få inn mange flotte premier til å danne et stort premiebord. Vi har hatt god erfaring med loddsalg på våres siste arrangementer, og NM skulle nok heller ikke bli noe unntak.
Kantinegruppa forbereder salg av fruktkurver!Kantinegruppa forbereder stevnecaféen!Ferdig premiebord til loddsalget!Opprigg på vårt offisielle stevnehotell - Thon Hotell Triaden

Fra formiddagen pågikk det også arbeid på vårt stevnehotell. Her skulle alt være klart til å ta imot gjester for innveiing og legekontroll fra kl 19.30, samt badstue fra kl 18.00 på Condis Lørenskog. På Triaden var det Cathrine og Jon Petter som holdt kontrollen. Hotellet hadde som en del av sponsoravtalen lånt oss to store sammenhengende konferansesaler i kjelleren. Disse ble ryddet og alt gjort klart til å ta i mot hundrevis av spente deltagere senere på kvelden. Mads tok også turen over for å dekorere lokalene vi disponerte med NM-profil. Ved innsjekkingspunktet hadde vi laget til en velkomstpakke med en trykket NM-konvolutt til alle klubbene. Denne innehold nødvendige kvitteringer og veiekort men også en utgave av NM-magasinet samt promo for kommende Lørenskog Cup.
Stevnehotellet ble også tydelig profilert som en offisiell del av NM og Landsstevnet.Cathrine og Jon Petter gjør seg klar til registrering av gjesteklubber.Stevnearenaen begynner ta form!

Tilbake i Lørenskoghallen der det fortsatt er full aktivitet og arenaen begynner ta form. Finalescene og sekretariat nærmer seg ferdig bygget og det tekniske arbeidet med audio/video fortsetter. Tønsberg Lyd & Lys leder arbeidet med å få på plass lydrigget og ikke minst de store informasjonsskjermene. Vi skulle ha to stk. store LED-skjermer, begge på 12 kvadratmeter. Dette blir hjertet i informasjonsflyten sammen med speaker under arrangementet, samt at de vil bli brukt som underholdning ved å vise live-sending fra NM-TV. Og ikke minst: De setter et flott ramme for arenaen.

Med såpass mye teknisk utstyr kommer også kravet om strøm. Mye strøm. Vi viste tidlig at uttakene i Lørenskoghallen ikke ville holde i seg selv, samt at vi ønsket å sikre oss mot strømbrudd. Chris ordnet derfor en god avtale med Tønsberg Lyd & Lys som sponset oss med en massivt aggregat-tilhenger som ble parkert utenfor hallen og ville stå for strømproduksjon hele helgen.

Etterhvert som alt opprigget ble klart gjensto siste del: Profilering av arena med 60 kvadratmeter storformat print med NM-design. Først ble scene og sekretariat kledd med sort duk, så ble disse samt alle dommerbord kledd med blått NM-design. Klokken var nå ca. 9 om kvelden og dette arbeidet ville ta noen timer - men en flott utformet arena skal være et kjennetegn for Lørenskog! Profilsjef Mads fikk med seg en flott (og tålmodig!) arbeidsgjeng på denne delen av opprigget og profileringen gikk egentlig ganske greit.

Vi fikk også snart lagt på alle de nye mattetrekkene på de fire mesterskapsmattene.

Resultat: Bryte-Norges mest gjennomførte mesterskapsarena. Kort og godt! Se de offisielle ferdige oppriggsbildene lengre ned i artikkelen.
Fra bekledning av scene med sort filt.Fra bekledning av scene med sort filt.Noe av bannerne som skulle bekle scene, sekretariat og dommerbord.Her er litt av bannere samt mattetrekk på plass.


Etter montering av storformat, samt store norske flagg på hver sin side av hallen utlånt av Lørenskog kommune, kom så jobben med å henge opp all nødvendig informasjon. Flere titalls plakater med informasjon om loddsalg, NM-TV, Instagram, garderobe- og toaletthenvisninger samt menyer til kantina etc., alt i gjennomført NM-design.

Til slutt gjenstod så teknisk test der vi slukket hallbelysningen og kjørte på med lysshow, røyk og massiv lyd samt test av de store LED-panelene. Dette var absolutt den mest morsomme delen av opprigget! Vi stod igjen med store glis alle sammen og gledet oss til å vise frem alt sammen påfølgende morgen. En liten video av teknisk test er tilgjengelig på vår Facebook-side.

Opprigget ble avsluttet rundt ett om natten for de siste som hjalp til, dog NM-styret hadde par småoppgaver igjen. Samt par stykker var "heldige" og skulle stille som nattvakt.
Fra teknisk test. Bildene yter egentlig ikke effektene rettferdighet.Fra teknisk test. Bildene yter egentlig ikke effektene rettferdighet.Fra teknisk test. Bildene yter egentlig ikke effektene rettferdighet.
DEL 3:

VI ER KLARE FOR MESTERSKAP!
---------------------------------------------


FREDAG 6. MARS - REGISTRERING OG INNVEIING PÅ THON HOTELL TRIADEN


I løpet av fredag for- og ettermiddag begynte klubbene som hadde reist med fly å ankomme stevnehotellet. De fleste kom på ettermiddagen og mange benyttet seg av vårt gode tilbud på stevnebuss fra Lillestrøm; 50,- per pers for hele helgen inkludert transport til og fra stevnearenaen lørdag. Klubbene sjekket seg inn på hotellet og fikk etterhvert selskap fra de mer nærliggende klubbene som tok bilen til innveiing og legekontroll på hotellet fra kl. 19.30.

Innveiing skulle foregå i hotellets underetage der Thon Hotell Triaden som sagt hadde sponset oss med to store konferanserom. Cathrine og Jon Petter registrerte klubbene som mottok velkomstkonvolutten og alt var snart klart til veiing.

I tillegg til ressurser fra egen klubb fikk vi hjelp av dommere og Ove fra Mattekanten til gjennomføring av innveiing. Elisa og Egil stod for legekontroll (for sjekk av smittsomme hudinfeksjoner). Kamerateam fra Nannestad VGS var også på plass for å dekke innveiing og gjorde også et par intervjuer av deltagerne.

Aktive og lagledere møtte et lokale profilert med NM-design og det var godt vi hadde stor plass: Det ble ganske folksomt. Vi regner med det var god stemning og en del spente brytere som ventet i kø for innveiing. Vi fikk ingen rapporter om problemer så vi regner med at denne delen av mesterskapet gikk smerteløst for seg.
Cathrine og Jon Petter står for registrering og velkomst. Foto: NVGS.Filmteam fra Nannestad på plass. Foto: NVGS.Elisa og Egil står for legekontroll. Foto: NVGS.Fra innveiingen. Foto: NVGS.Fra innveiingen. Foto: NVGS.Fra innveiingen. Foto: NVGS.Fra innveiingen. Foto: NVGS.Intervju med spente deltagere. Foto: NVGS.
LØRDAG 7. MARS - MESTERSKAPET BEGYNNER!

Så er dagen vi har ventet på siden sommeren endelig kommet. Alle forberedelser er unnagjort og alt er klart for et forrykende mesterskap. NM-styret, og klubben som helhet, er ganske spente og gleder seg til å komme i gang. Foreldre og aktive møtte opp et par timer før start for å gjøre de siste forberedelser. Kantinegruppa gjorde seg også klare for å mette sultne mager.

Fra kl 08 begynte gjestende klubber å ankomme og de ble møtt av en flott stevnearena. Dette kom til å bli bra!
Offisielt bilde av ferdig mesterskapsarena. Foto: LBK.Offisielt bilde av ferdig mesterskapsarena. Foto: LBK.


Aktive, lagledere, familie og supportere begynte å fylle tribunen og bryterne begynte sin oppvarming - både ute på kampmattene og oppvarmingssalen ved siden av.Fra oppvarmingen. Foto: LBK.Fra oppvarmingen. Foto: LBK.Siste forberedelser i sekretariatet før innmarsj. Foto: LBK.
DEFILERING OG OFFISIELL ÅPNING

Tiden var nå kommet til offisiell åpning. Alle klubber ble ledet inn i tilsluttet gymsal der vi gikk igjennom instruksjonene for defilering (innmarsj). Med foreldrehjelp hadde vi også fått laget til flotte klubbskilt som presenterte hver klubb.
Speaker holder en kort åpningsappell før showet braker løs. Foto: LBK.


Speaker og konferansier for dagen, Mads, holder en kort åpningsappell etter åpningsfanfaren før vi så slukker lyset i hallen. DJ Milad Beckey starter musikken. Tønsberg Lyd & Lys står klare i lys- og lydteltet og starter opp røykmaskin og lysshowet. Stemningen stiger og vi sluser klubbene én og én inn i stevnearenaen. De løper på rad og rekke med klubbskiltet i front foran hele tribunelengden før de runder over ytterste matte, over finalescenen og stiller seg opp på angitt plass på kampmattene. Speaker annonserer hver og enkelt klubb. Dette ble et heftig show og bildene yter egentlig ikke rettferdighet her - vi anbefaler alle å se på innmarsjen i den offisielle NM-videoen!
Heftig innmarsjshow. Foto: NM-TV.Heftig innmarsjshow. Foto: LBK.Heftig innmarsjshow. Foto: LBK.Heftig innmarsjshow. Foto: NM-TV.Lørenskog Bryteklubb i innmarsj. Foto: LBK.Halvparten av deltagerne ferdig oppstilt. Foto: LBK.Lørenskog Bryteklubb oppstilt. Foto: LBK.DJ Milad Becky spilte energisk under innmarsj. Foto: NM-TV.


Alle klubbene hadde snart funnet sin tilegnede plass på hver side av finalescenen. Skarptrommer setter så i gang. Fra siden av hallen marsjerer Lørenskog Skolekorps inn på arenaen og opp på finalematten der de stiller seg opp i formasjon. De blir hele veien fulgt av klapp i takt med skarptrommene som satt en riktig fin stemning. Lysshowet går over til en roligere modus og til en litt mer opplyst scene. Speaker ønsker så velkommen til Norgesmesterskap og Landsstevnet 2015 og blir møtt med applaus. Vi holder en åpningsappell der vi ønsker alle velkommen og fokuserer på de aktive, på sportslig glede og mestringsfølelse og alt som gjør idretten vår så spennende.
Speaker ønsker så velkommen til Norgesmesterskap og Landsstevnet 2015. Foto: NM-TV.Fra Lørenskog Skolekorps innmarsj. Foto: NM-TV.Fra Lørenskog Skolekorps innmarsj. Foto: NM-TV.Fra Lørenskog Skolekorps innmarsj. Foto: NM-TV.


En åpning av et mesterskap fortjener også en prominent person. Lørenskogs ordfører, Åge Tovan, entrer scenen. Tovan er en tidligere bryter og en venn av klubben, og svarte bokstavelig talt minuttet etter vi sendte en forespørsel måneder i forveien! Tovan holder en fin åpningsappell med litt rundt Lørenskog Bryteklubbs historie samt fokus på det sportslige og ikke minst kameratskapet og samholdet man opplever som bryteaktiv. Og Lørenskog har kanskje den eneste ordføreren i Norge som kan og tør slå brytegrep i offisielle sammenhenger. På matta lå Bryte-Bill (dokka) klar og Tovan demonstrerer "alle brytegreps mor", nemlig krysstak til full jubel av hele hallen. Dette satte en fin avrunding på åpningen.
Ordfører Åge Tovan holder åpningsappell. Foto: NM-TV.Tovan slår krysstak til full jubel i hele hallen! Foto: NM-TV.


Vi satt så på full hallbelysning et lite øyeblikk slik at fotografen fra Nannestad VGS kunne ta offisielle åpningsbilder fra tribunen før vi gjorde klart til Norges nasjonalsang. Stillheten legger seg og alle reiser seg fulgt av en fin fremføring fra Lørenskog Skolekorps. Etter applaus slukker vi lyset og igjen setter på lysshow før korpset marsjerer ut med skarptrommer. Deretter følger klubbene én og én ut igjen fulgt av energisk musikk fra vår DJ.
Offisielt åpningsbilde, del 1. Foto: NVGS.Offisielt åpningsbilde, del 2. Foto: NVGS.Offisielt åpningsbilde, del 3. Foto: NVGS.Offisielt åpningsbilde, sammensatt. Større utgave finner du på bilderiggen på våre NM-nettsider. Foto: NVGS.


Dette ble en flott, energisk og stemningsfull mesterskapsåpning vi fikk skryt for i etterkant og det aller meste gikk etter planen. Stor takk til Lørenskog Skolekorps og Åge Tovan!

Innmarsjen ble riktignok vel 20 minutter forsinket da vi dessverre opplevde tekniske problemer med de store LED-skjermene, rettere sagt tilkopling til disse. Dette kom av en misforståelse under tekniske prøver kvelden før. Vi hadde laget til en flott presentasjon av klubbene, samt informasjon som skulle følge speakers tema under selve åpningen vi da dessverre ikke fikk vist. Dette gjorde ikke publikum noe da de uansett ikke viste hva skjermene var ment å vise her. I stedet sendte vi livesending fra NM-TV som fungerte flott. Den tekniske utfordringen ble heldigvis løst mens åpningen pågikk slik at vi fikk brukt skjermene som planlagt fra stevnestart. Forsinkelsen tok vi også greit igjen under de innledende kampene.
KAMPENE STARTER

Litt etter kl 10 var alt klart for stevnestart. Bryterne gjør sine siste forberedelser og på mattene står dommerne klare. De store skjermene viser nå klubbens egenutviklede stevneprogram i ny NM-drakt som viser hvilken kamp som til enhver tid skal gå på hvilken matte. Kampene blåses i gang.
NM og Landsstevne 2015 er i gang! Foto: LBK.


De innledende kampene skal gå hele dagen fram til pauseunderholdningen ca. kl 15. Oppsummert kan vi si at denne delen av stevnet gikk meget effektivt. Det er få, om noen, avbrudd i kampene på de fire brytemattene. Deltagerne møter presist til kampene når de skal, det er tross alt NM, og vi får se mye god bryting fra deltagerne som tilsammen utgjør fremtiden til norsk bryting. Det er i det hele tatt god stemning og entusiasme i hallen. Publikumstribunen er forholdsvis fylt opp gjennom hele dagen.

Stevnecaféen er på dette tidspunkt selvfølgelig godt i gang og det er en jevn tilstrømming med sultne og tørste sjeler dagen igjennom. Loddsalget skaper også en god ekstrainntekt selv om det kanskje var litt mindre trøkk her enn forventet. Dette har sin naturlige årsak i at det er mye mindre småbarn i hallen enn hva vi er vant med på Lørenskog Cup.

Fra produksjonsbenken til NM-TV plassert ved siden av sekretariatet kunne Indielux rapportere at flere hundre seere til enhver tid fulgte sendingen. Dette er seertall vi er veldig fornøyd med. Som tidligere skrevet viste det seg at ca. 3.600 seere har vært innom sendingen som fortsatt er tilgjengelig på nett i opptak. Inkludert elevene fra Nannestad som filmet og tok bilder for sitt prosjekt hadde vi totalt fire filmteam som gikk rundt og filmet, dette var nok også litt spennende for utøverne!

På finalescenen står vårt nye premiepall i NM-drakt (takk til fam. Skogheim som bygget den nye pallen for klubben) til venstre. Til høyre er det satt opp et flott premiebord med NM-medaljer og store beste klubb- og bestemanns-pokaler, også disse i NM-drakt. Det er klart hva deltagerne på mattene kjemper om!

I sekretariatet var det full kontroll og vi takker her for innsatsen til Ove Gundersen og sin medhjelper fra Fauske AK. På mattene gikk alt greit med avvikling av kampene i forhold til tidtagere og mattevask etc. Vi takker her alle foreldre som hjalp til med flott innsats. Takk også til velvillige sykepleiere fra A-HUS som hjalp til som sanitet. Vi har ikke fått rapport om noen større skader under mesterskapet men inntaket på A-HUS var rutinemessig varslet.

Klubbens egne utøvere gjør også en flott innsats på matta, les mer om dette lengre ned.

Se bilder fra innledende kamper under. Husk at større utgaver av de fleste bildene er tilgjengelige på vår bilderigg på NM-nettsider.
Egenutviklet kampstyringsapplikasjon på storskjermer. Moirémønsteret på skjermen var ikke synlig for øyet. Foto: LBK.Fra innledende kamper. Foto: NVGS.Fra innledende kamper. Foto: NVGS.Fra innledende kamper. Foto: NVGS.Fra innledende kamper. Foto: NVGS.Fra innledende kamper. Foto: NVGS.Fra innledende kamper. Foto: NVGS.Godt med publikum oppover tribunen. Foto: NVGS.Fra innledende kamper. Foto: NVGS.Fra innledende kamper. Foto: NVGS.Fra innledende kamper. Foto: NVGS.Fra innledende kamper. Foto: NVGS.Fra innledende kamper. Foto: NVGS.Fra innledende kamper. Foto: NVGS.Fra innledende kamper. Foto: NVGS.Publikum følger spent med på kampene. Foto: NVGS.Fra innledende kamper. Foto: NVGS.Fra innledende kamper. Foto: NVGS.Fra innledende kamper. Foto: NVGS.Fra innledende kamper. Foto: NVGS.Fra innledende kamper. Foto: NVGS.Stevnecaféen selger jevnt og godt hele dagen. Foto: NVGS.Full kontroll i sekretariatet. Foto: NVGS.Fra produksjonsdesken til NM-TV (Indielux). Foto: NVGS.Fra produksjonsdesken til NM-TV (Indielux). Foto: NVGS.Sekretariatet hadde god oversikt på et oppbygget podie bakerst på scenen. Foto: NVGS.Ny premiepall, her i NM-farger. Hvem får stå på topp? Foto: NVGS.Fra premiebordet: Våre nye NM-medaljer. Foto: NVGS.Fra premiebordet: Store og tunge NM-pokaler for beste brytere og beste klubb. Foto: NVGS.Lørenskogbryternes innsats.

Dette ble en minneverdig mesterskap for alle Lørenskogbryterne. Det er ekstra moro å stille på matta i eget mesterskap, med mange supportere fra egen klubb og generelt mye publikum i hallen. Og selvfølgelig ekstra moro for de som tok seg til kamper i finalestevnet senere på dagen.

For de innledende rundene stilte følgende aktive i Landsstevnet G-12: Linus (27 kg), Brage (30 kg), Islam (33 kg), Emil (45 kg), Dani og Jonathan (50 kg). Gutta gjorde en flott innsats på matta og for de fleste av disse var dette deres første NM! For Jonathan var dette også hans første stevne - det er tøft gjort å stille til NM som første stevne så vi gratulerer med innsatsen her. Både Brage og Dani hadde en strålende dag på matta. Brage vant halvparten av sine fire kamper og et fikk et knepet tap i siste kamp. Dani vant alle sine innledende kaper på fallseiere og uten å gi bort et eneste poeng! Dani var dermed klar for gullfinale i finalestevnet. Islam hadde en overlegen seier i første kamp med gikk så på noen falltap. Ingen klarte legge Linus på fall og han kjempet bra, men tapte dessverre på poeng. Han fikk for øvrig sin siste kamp som en del av finalestevnet som var veldig moro. Emil kjempet også bra i sine kamper og slapp ikke inn så mange poeng men gikk dessverre ut etter innledende runder. Jonathan gjorde en fin figur i sitt debutstevne og slapp ikke inn så mange poeng. Flott innsats på alle gutta.

I Norgesmesterskapet G-15 stilte Kenneth (35 kg), Oliver (47 kg), Daniel E. (59 kg), Henrik (66 kg) og Sander (73 kg). Kenneth gjorde god innsats i første kamp men gikk på et surt falltap etter å ha slått inn en del poeng. Det ble tap mot favoritten i gruppa i andre kamp, men Kenneth fikk sin revansje med seier i kampen om 5. plassen. Både Oliver og Daniel E. gjorde fin innsats men røyk dessverre begge ut etter innledende runder. Henrik hadde en kjempebra dag på matta og klinket til med fallseiere i sine tre første kamper! Det ble et knepent tap på to poeng i kamp nummer fire, men det betydde ingenting for hans konkurranse: Også Henrik var klar for gullfinale i finalestevnet! Sander var tilbake på matta etter et lengre konkurranseopphold, og det er gledelig å se. Det ble tøffe kamper, Sander slapp inn få poeng i de første kampene men måtte til slutt se seg utslått etter innledende runder.

Hovedtrener Patrick oppsummerer at alle utøvere gjorde en flott innsats og gleder seg spesielt over Dani og Henrik som tok seg til finalestevnet. Patrick berømmer også alle i Lørenskog som hjalp til som lagledere og takker for hjelpen!

Se bilder av Lørenskogbryterne i aksjon i innledende runder under. Vi beklager at det er flere bilder av noen og færre av andre Lørenskog-brytere: Det er vanskelig å rekke rundt til alle når det pågår kamper på fire matter samtidig.
Oliver i kamp. Foto: LBK.Brage i kamp. Foto: LBK.Brage i kamp. Foto: LBK.Islam i kamp. Foto: LBK.Islam i kamp. Foto: LBK.Islam i kamp. Foto: LBK.Kenneth i kamp. Foto: LBK.Kenneth i kamp. Foto: LBK.Daniel E. i kamp. Foto: LBK.Daniel E. i kamp. Foto: LBK.Henrik i kamp. Foto: LBK.Henrik i kamp. Foto: LBK.Henrik i kamp. Foto: LBK.Brage i kamp. Foto: LBK.Brage i kamp. Foto: LBK.Dani og Jonathan i kamp. Foto: LBK.Dani og Jonathan i kamp. Foto: LBK.Dani og Jonathan i kamp. Foto: LBK.Kenneth i kamp. Foto: LBK.Emil i kamp. Foto: LBK.Dani i kamp. Foto: LBK.Dani i kamp. Foto: LBK.Daniel E. i kamp. Foto: LBK.Henrik i kamp. Foto: LBK.Jonathan i kamp. Foto: LBK.PAUSEUNDERHOLDNING: EN PUST I BAKKEN FØR FINALENE

Ca. kl 15 var vi ferdig med innledende runder og lå godt an på tidsskjema. Det var nå tid for hovedpause og underholdningsinnslag. Pauseunderholdning har som tidligere skrevet blitt relativt vanlig i de siste års NM, men her slo vi på stortromma med ikke bare ett, men to flotte innslag.

Alt var snart klart for første innslag, nemlig Nedre Romerike Tigers (NRC Tigers). Klubben har base i Lørenskog og stilte opp med sin nye juniortropp. Vi dempet bakgrunnsmusikken, ba publikum finne sine plasser på tribunen og slukket så lyset i hallen. Speaker gjorte en introduksjon av innslaget før vi startet lysshow og røykmaskin, DJ Beckey startet tildelt musikk og jentene stilte seg opp i formasjon på scenen.

NRC Tigers gjorde en flott opptreden til stor applaus, og dette lå langt over det vi har sett av andre cheerleaderinnslag på tidligere bryte-NM! Det skulle også vise seg at NRCs rutine ga de flere gullmedaljer i NM i cheerleading i mars. Vi gratulerer!
Fra NRC Tigers flotte underholdning. Foto: NVGS.Fra NRC Tigers flotte underholdning. Foto: NVGS.Fra NRC Tigers flotte underholdning. Foto: LBK.Fra NRC Tigers flotte underholdning. Foto: LBK.


Da jentene var ferdige gjorde vi klart til opprigg for neste innslag, nemlig Team Physix. Dette er som tidligere skrevet en spennende gruppe som driver street workout og der flere av aktørene er fra Lørenskog og omegn. De hadde i mars måned også sitt eget show på NRK. Street workout er en relativt ukjent sportsgren i Norge så disse gutta var veldig villige til å komme å vise seg frem.

Foreldre av klubben iført NM-t-skjorter ryddet vekk finalematta på scenen til fordel for opprigg av apparatene Team Physix trengte for sin opptreden. Når alt var klart gjorde speaker et kort intervju av lederen for gruppa før vi igjen startet lysshow og DJ'en startet å snurre plater.

Team Physix stilte en god tropp av trente utøvere som gjorde imponerende akrobatikk og show på apparatene stilt opp på scenen. Dette viste seg å være veldig populært og gutta i troppen fikk mye oppmerksomhet og spørsmål fra bryterne i etterkant av sitt show. Troppen var meget fornøyd med oppmerksomheten de fikk under sitt besøk i Lørenskoghallen.

Vi endte altså med flott underholdning med god trøkk og med bra lysshow og røyk som satte god stemning. Det ble to innslag som dekket både det litt mer feminine og litt mer maskuline og vi takker NRC Tigers og Team Physix for flotte bidrag!

Vi anbefaler å se utdrag fra underholdningen i videokavalkaden!
Fra Team Physix flotte underholdning. Se så mye publikum! Foto: LBK.Fra Team Physix flotte underholdning. Foto: LBK.Fra Team Physix flotte underholdning. Foto: NVGS.Fra Team Physix flotte underholdning. Foto: NVGS.Fra Team Physix flotte underholdning. Foto: NVGS.
MESTERSKAPETS HØYDEPUNKT: FINALESTEVNET!

Etter pauseunderholdningen gjorde vi så klart for finalestevnet. Dette skulle gå i mørklagt hall med spotbelyste matter slik at det ble full fokus på finalematta på scenen. Dette er moro for både utøverne og alle i publikum. NM-TV ville også vise alle finalekampene i sin helhet slik at alle kunne se finalestevnet hjemmefra.


Finalestevnet for Landsstevnet G/P-12

Først ut skulle vi ha finalene for Landsstevnet G/P-12. Finalistene skulle før kampstart få sin egen finaledefilering. Vi kjører lysshow og DJ spiller igjen musikk mens kampklare og spente brytere løper på rekke inn på arenaen i samme rute som morgenens deltagerinnmarsj. Finalistene løper opp på scenen og stiller seg etter rød og blå bryter i kommende kamper på hver side av kampmatta i stigende rekkefølge etter kilosklassene.

Speaker ønsker så velkommen til finalestevnet, holder en liten appell og ønsker de aktive lykke til i sin kamp etter å stå øverst på pallen når dagen er slutt. Så presenteres hver å enkel bryter med fullt navn i de kommende kampene mens deltagerne går frem og hilser på hverandre.

Da presidenten i Norges Bryteforbund ble forhindret til å komme pga. sykdom tok derfor Rolf Røtnes (Kolbotn) mikrofonen på vegne av forbundet. Han ga en liten tale der han roste Lørenskog som arrangørklubb og understrekte at "Lørenskog har gjort alt selv, uten noen hjelp fra forbundet eller andre!"

Finalistene løper så igjen på rekke ut av hallen som igjen er i showmodus med lys, røyk og musikk.
Finalistene på scenen etter deres innmarsj. Foto: LBK.Dani har tatt seg til finalen. Foto: LBK.Rolf Røtnes gir rosende ord til arrangørklubben på vegne av NBF. Foto: LBK.Alle finalistene presenteres med fult navn. Foto: LBK.


Vi var nå klare for kampstart og stemningen stiger. Før hver kamp presenteres bryterne med navn av speaker og på storskjermene. DJ Becky spiller musikk før og etter kampene og i kamppausene. Sammen med spotbelyste matte satte dette flotte showrammer rundt kampene. Og vi kunne merke at stemningen hadde økt mange hakk. Det ble fult av publikum rundt scenen og heiing, tilrop og generelt høyt volum og stor entusiasme i hallen. Dette er utrolig moro (og kanskje litt skremmende) når man deltar i NM for første gang i en alder av NM. Men vi kunne se at dette var stort for alle bryterne. På storskjermene byttet vi til livesendingen fra NM-TV etter at kampene var introdusert. Det var nok moro for deltagerne å se seg selv på storskjerm samt at dette var nyttig for publikum som satt et stykke unna på tribunen.

Finalene for Landsstevnet gikk effektiv unna og snart var det Dani sin tur. Han hadde tatt seg til gullfinalen i 50-kg klassen og var nok ganske spent før han skulle til pers på scenen. Dani gjorde en flott kamp og vant også finalen på fallseier etter stillingen 4:6. En lettet og utrolig glad gutt kunne rekke armen i været som ny Landsstevnemester! Vi gratulerer så mye. Også Linus skulle til pers på finalescenen i kampen om andreplass. Vekta ble avgjort på innbyrdes oppgjør men Linus var heldig da hans siste kamp var trukket ut til å gå på finalescenen. Det ble tap og tredjeplass her, men en stor opplevelse for Linus å bryte foran en fullsatt hall! Vi gratulerer begge gutta med innsatsen!

Se bilder fra finalekampene i Landsstevnet under:
Flott rigg for finalestevnet. Mye publikum og bryterne live på storskjerm. Foto: LBK.Fra Landsstevnefinalene. Bryterne presenter på storskjerm. Foto: LBK.Fra Landsstevnefinalene. Foto: LBK.Fra Landsstevnefinalene. Foto: NVGS.Fra Landsstevnefinalene. Foto: NVGS.Linus i sin kamp om andreplass. Foto: LBK.Linus i sin kamp om andreplass. Foto: NM-TV.Linus i sin kamp om andreplass. Foto: NM-TV.Fra Landsstevnefinalene. Foto: NVGS.Fra Landsstevnefinalene. Foto: LBK.Dani klar for sin gullfinale. Foto: LBK.Fra Danis gullfinale som han vant. Foto: LBK.Fra Landsstevnefinalene. Foto: LBK.NM-TV (foran) og Nannestad (bak) filmer finalene. Foto: LBK.Premieseremoni for Landsstevnet

Etter at G/P-12 var ferdig med sine kamper var vi klare for premieseremoni. Med musikk og spotbelysning ble alle som skulle på pallen i sine klasser ropt opp på scenen for høytidelig seremoni. Elisa delte ut medaljer i jenteklassene og Chris i gutteklassene. Cathrine F, for anledningen flott kledd i bunad, presenterte medaljene til hver utdeling. Vi premierte alle 1. til 3. plasser med mesterskapsmedaljer og 1. til 6. plass (der det var mange i vektene) med flotte NM-diplomer. Totalt ble det kåret 14 nye landsstevnemestere i G/P-12.

For Lørenskog ble det førsteplass og ny landsstevnemestere for Dani (50 kg), samt tredjeplass for Linus (27 kg), Brage (30 kg) og Emil (45 kg). Vi gratulerer!
Snart klart for premieseremoni. Foto: LBK.Tredjeplass til Linus. Vi gratulerer med innsatsen. Foto: LBK.Tredjeplass til Brage. Vi gratulerer med innsatsen. Foto: NVGS.Tredjeplass til Emil. Vi gratulerer med innsatsen. Foto: NVGS.Førsteplass til Dani. Vi gratulerer med innsatsen. Foto: NVGS.Beste bryter G12 og P12. Store flotte pokaler. Foto: NVGS.Beste bryter G12 og P12. Store flotte pokaler. Foto: LBK.En fornød Dani etter premieseremoni. Foto: LBK.Finalestevnet for Norgesmesterskapet G/P-15

Det var nå de eldre finalistene i G/P-15 sin tur for å entre finalematta. Bryterne her fikk også sin egen innmarsj etter modellen fra defileringen til Landsstevnet. Finalistene løp på rekke inn i hallen akkompagnert av musikk, lys og røyk og ble presenter med fult navn i det deltagerne hilste på sin finalemotstander. Speaker holdt også her en lykke-til-appell for de aktive. Etter utmarsj var vi så klare for de siste finalekampene.

I G15 hadde Lørenskog Henrik i gullfinale i 66 kg etter en god innsats i innledende kamper i en vekt med 11 deltagere. Henrik skulle møte en av favorittene i vekta, Samet Cetin (Drammen), så dette skulle bli en tøff match. Kort oppsummert kan vi si at Henrik fikk flysertifikatet i denne matchen med mesterskapets høyeste kast og finaletap. Men Henrik stod rakrygget etterpå å vi gratulerer med sølvmedalje!

Se bilder fra Norgesmesterskapet G/P-15 under:
Fra finaledefilering for G/P-15. Foto: LBK.Speaker kaller opp medaljørene. Foto: LBK.Fra finalekampene i Norgesmesterskapet G/P-15. Foto: NVGS.Fra finalekampene i Norgesmesterskapet G/P-15. Foto: NVGS.Fra finalekampene i Norgesmesterskapet G/P-15. Foto: NVGS.Fra finalekampene i Norgesmesterskapet G/P-15. Foto: NVGS.Fra finalekampene i Norgesmesterskapet G/P-15. Foto: LBK.Fra finalekampene i Norgesmesterskapet G/P-15. Foto: NVGS.Fra finalekampene i Norgesmesterskapet G/P-15. Flott med NM-TVs livesending i bakgrunn Foto: LBK.Fra finalekampene i Norgesmesterskapet G/P-15. Foto: LBK.Fra finalekampene i Norgesmesterskapet G/P-15. Foto: NVGS.Fra finalekampene i Norgesmesterskapet G/P-15. Foto: LBK.Fra finalekampene i Norgesmesterskapet G/P-15. Foto: LBK.Fra finalekampene i Norgesmesterskapet G/P-15. Finalistenes navn på storskjerm bak. Foto: LBK.Fra finalekampene i Norgesmesterskapet G/P-15. Foto: LBK.Fra finalekampene i Norgesmesterskapet G/P-15. Foto: LBK.Henrik i sin finalekamp. Foto: NVGS.Henrik i sin finalekamp. Foto: LBK.Her får Henrik flysertifikatet, men står rakrygget etterpå! Foto: LBK.Fra finalekampene i Norgesmesterskapet G/P-15. Siste kamp i mesterskapet! Foto: LBK.Fra finalekampene i Norgesmesterskapet G/P-15. Foto: NVGS.Fra finalekampene i Norgesmesterskapet G/P-15. Foto: NVGS.Premieseremoni for Norgesmesterskapet G/P-15

Vi var nå kommet til siste post på programmet; premieseremoni for de eldste klassene. Dette ble også en høytidelig utdeling med mye applaus og musikk fra DJ. Chris, Elisa og Cathrine F. gjorde igjen en fin figur under utdelingen. Totalt ble det kåret 13 nye Norgesmestere i G/P-15. Fra klubben kom Henrik lengst med sin andreplass. Vi gratulerer!
Fra premieseremonien for G/P-15. Her den letteste jenteklassen. Foto: NVGS.Fra premieseremonien for G/P-15. Her en av de større gutteklassene. Foto: NVGS.Fra premieseremonien for G/P-15. Her gutter 66 kg, med Henrik på andreplass. Vi gratulerer. Foto: NVGS.Beste bryter G15 og P15. Store flotte pokaler. Foto: LBK.Den aller siste, og største pokalen gikk til Beste Klubb. Dette ble Skedsmo B.K., og det ble utrolig tett i år: De delte poengsum med Bodø på andreplass (men hadde én fjerdeplass mer) og disse lå kun ett poeng foran Kolbotn på tredjeplass. Lørenskog Bryteklubb ble selv nummer 9 av 32 klubber. Foto: NVGS.
NM OG LANDSSTEVNET ER OVER

Premieutdelingen ble avsluttet ca. 18.30, altså innen estimert tid. Etter at Beste Klubb-pokal var delt ut gjenstod det bare for speaker å avrunde mesterskapet. Her takket vi alle deltagere, publikum og dommere etc. for et flott stevne. Vi gjentok promo for Lørenskog Cup og ønsket alle en god og trygg tur hjem. Samme informasjon rullet også på de store skjermene. Til slutt ba vi våre gjester sende tilbakemeldinger i form av ris og ros til klubben. Ris ble det ingen ting av, derimot ble det mange flotte ord og ros. De beste tilbakemeldingene, og det kom mange, er oppsummert i starten av dette blogginnlegget!

Da de fleste gjester hadde forlatt hallen kl 19, enten med bil eller stevnebuss tilbake til stevnehotellet, stod vi en meget sliten men godt fornøyd arrangørgjeng igjen:

VI HADDE SAMMEN KLART ILDPRØVEN MED GLANS!
Lagbilde med diverse utøvere og hjelpemannskap for Lørenskog Bryteklubb. Det ble hektisk etter stevneslutt, så beklageligvis fikk vi ikke organisert et fullt lagbilde med alt mannskap. Foto: LBK.Lagbilde med en del av Lørenskogs deltagere. Vi mangler et par stykker her dessverre. Foto: LBK.Nedrigg

Det var nå tid for nedrigg. Dette gikk relativt greit da vi hadde godt med mannskap, men klart, dette var naturlignok et større nedrigg enn hva vi er vant med. Scene, matter, lysrigg, skjermrigg, høyttalere etc., alt skulle ned og ut av hallen og pakkes i ventende lastebiler. Kantine, alle gulv og toaletter skulle gås over, så det var nok å ta fatt i.

Kl 22 var det meste unnagjort og vi lot en del bevege seg hjemover. En del hjalp til litt videre. De siste i styret var ferdig med etter-dugnaden rundt midnatt.

Estimert har klubben samlet brukt 1800-1900 dugnadstimer på arrangementet. Av disse står NM-styret for estimert 900 timer.
Fra nedrigg. Foto: LBK.Fra nedrigg. Foto: LBK.Økonomi

Vi går ikke ut med tall her, men arrangementet var økonomisk fornuftig og vi gitt godt i pluss. Kostnadene var i flere-hundretusen-kroners-klassen, men det aller meste ble dekket med sponsorer. Dette betyr at det aller meste av inntektene under arrangementet (kantine-og loddsalg) samt klubb- og deltageravgifter har gått til klubbkassa. Dette trengs for videre satsning neste sesong!

En stor takk til alle frivillige i og utenfor klubben som hjalp til!

Vi retter herved en stor takk til alle i klubben, foreldregruppa og de ulike arbeidsgruppene, venner av klubben og alle som stilte opp for NM-styret og var med å bidra til Tidenes Beste NM! Uten dere hadde selvfølgelig ikke dette prosjektet kunne blitt gjennomført.

Stor takk også til all innleid hjelp som stilte opp for idrettsvennlige priser! Og ikke minst takk til alle våre sponsorer!


Mediedekning

Pressemeldinger ble sendt til flere store og små medier i forkant av mesterskapet. Dessverre er det vanskelig å få mediedekning for bryting, men en del er det blitt. Romerikes Blad ble forhindret i å komme pga. sykdom, men har dekket mesterskapet i etterkant. Videre fikk vi stor dekning i nettmagasinet brytekanten.no under tittelen "Tidenes beste NM for piker og gutter". Videre fungerer også den offisielle video-kavalkaden som vårt ettermæle.

I vårt mediearkiv ligger det nå 9 oppføringer relatert til vårt arrangement.


Etterprosjekt

Selv om mesterskapet nå var over gjenstod det mye arbeid på NM-styret. Dette var blant annet oppfølging av Nannestad for sitt videoprosjekt, innsamling, redigering og publisering av arrangementsbilder, både på Facebook og bilderigget på våre NM-nettsider. Resultatet av dette arbeidet har også blitt promotert mot hele bryte-Norge. Mediearbeidet i etterkant har alene tatt ca. 80 timer.

Videre har det vært mye arbeid for NM-styret med å følge opp og fakturere alle sponsorer og fullføre NM-regnskap etc. Videre har det også vært arbeid med dette innlegget for Brytebloggen, oppdatere arbeidsdokumentene og oppsummeringsmøte etc.

Siste prosjekt er takkebrev med et fint printet bildecollage fra mesterskapet og NM-magasinet som skal sendes til alle sponsorer og bidragsytere.

Men vi er nå ved veis ende for klubbens største prosjekt i klubbens nyere historie. Gratulerer alle sammen!

Bildekrediteringer:
LBK = Lørenskog Bryteklubb
NVGS = Linjer for medier og kommunikasjon, Nannestad Videregående Skole.
NM-TV = Indielux

Vi takker våre hovedsponsorerVi takker våre GullsponsorerVi takker våre SølvsponsorerVi takker våre Bronsjesponsorer

Vi takker også alle våre vektsponsorer!
Kommentarer

Legg til Kommentar
Comments are not available for this entry.