Stevnerapport Lørenskog Cup 11. april  


Flott gjennomføring og stor deltagelse i Lørenskog Cup 2015

Lørdag 11. april var det igjen tid for klubbens normalt sett største arrangement i løpet av brytesesongen: Vår egen Lørenskog Cup. Stevnet ble kort oppsummert meget godt gjennomført, vi begynner å få lang erfaring med å arrangere stevner nå. Alt gikk etter planen, vi fikk gode tilbakemeldinger og veldig god påmelding. Lørenskogbryterne koste seg på matta og klubben ble belønnet med 12 medaljer. Vi satt ny rekord på antall gjennomførte kamper: ca. 320 kamper på ca. 5,5 time (det sier litt)!

Totalt sett ble vi tredje beste klubb denne gangen (likt på antall poeng med andreplass, kun ett poeng bak beste klubb), og det var flott innsats av våres nesten 30 deltagere. Flott innsats var det også utenfor matta av klubben i sin helhet - en flott dugnadsgjeng.

Klikk på linken for å lese mer og se bilder.

Fredag 10. april var det dugnad og opprigg for klubben. Styret startet riktignok med dugnaden en god stund i forveien, men det meste går nå på skinner for Lørenskog Cup. Dette var altså kun en liten brøkdel av forberedelsene som krevdes til vårt NM og Landsstevne. Det meste var planlagt når familiene tilknyttet klubben møtte opp fredag ettermiddag. Informasjonsmøte for Lørenskog Cup ble denne sesongen slått sammen med det siste informasjonsmøte for NM og Landsstevne så oppgavefordelingen ble lik på begge arrangementer etter foreldrenes ønske.

Det ble godt oppmøte og opprigget gikk veldig bra, både matter, podiet, sjauing, henting og kjøring, matsmøring, premieliming, rigging, profilering, matlaging, kakebaking og vaffelrøreblanding hjemme gikk effektivt unna. Loddgruppa hadde i år en del overskuddspremier fra NM så det var ikke så mye forberedelser som krevdes for loddsalg denne gangen.

Styret var ferdig med det siste av teknisk opprigg rundt kl 01.00, noe vi er ok fornøyd med. Skårerhallen stod nå i sin beste prakt med fire kampmatter og stort podie samt to store informasjonslerreter, alt profilert med Lørenskog Cup-design. Vårt arrangement er blitt kjent for at det alltid er et flott opprigg som danner en gjennomført arena! Nytt i år var også klubbens nye premiepall, nå med Lørenskog Cup-profil.

Vi var spente på påmeldingen i år og mereffekten av vårt NM og Landsstevne. Eksempelvis skulle Stavanger delta for første gang på flere år som nok er en følge av hva de så vi fikk til i Lørenskoghallen en måned i forveien. Det viste seg å bli stor påmelding med 152 i bryteskole, nybegynner og knøtt og 86 aldersbestemte. Dette er økning i begge klasser og spesielt i de unge klassene. Dette må nok kanskje være en rekord i antall påmeldte i bryteskole, nybegynner og knøtt i et normalt nasjonalt stevne. Og det lover jo godt for brytingen på Østlandet i årene som kommer. Totalt ble det 238 deltagere noe som er en god oppgang siden i fjor og fler enn på mange år. Faktisk er dette på topp tre i "nye" Lørenskog Cups historie og det er veldig moro.

Tidlig lørdag morgen var det meste klart, litt finpuss gjenstod på kantine og loddutsalg. Innveiing og registering av alle brytere og forberedelse til kampstart gikk smertefritt og vi var igjen klar til kampstart på estimert tid, et kjennetegn for Lørenskog Cup. Og dette på tross at vi hadde rekordstor påmelding på nybegynner og knøtt!

Selve arrangementet ble gjennomført uten noen tekniske problemer, i det hele gikk alt etter planen og vi fikk en meget effektiv gjennomføring av arrangementet. Mattenkanten.no kommenterer "Lørenskog BK har nå blitt en veldig habil stevnearrangør og årets Lørenskog Cup var intet unntak. Det som ble av små opphold i stevne skyltes stort sett en ny bryteklubb som ikke var helt på topp på lagledersiden og som ikke hadde stor erfaring med brytestevner. Dommerne skal også ha ros i år; de fulgte instruksene fra sekretariatet slik at det gikk raskt med nye kamptildelinger. Det hjalp nok med klar tale fra speaker Mads på dommermøtet i forkant av kampstart.

I år, som i fjor, måtte vi kjøre bryteskole, nybegynner og knøtt gjennom hele dagen pga. stor påmelding her, normalt sett er jo de ferdig i ett-tiden. Men dette var det selvfølgelig få som kunne klage på, det er moro når det blir mange kamper på alle.

Salget i kantina gikk bra gjennom hele stevnet og loddsalget ga også i år en god ekstrainntekt. Stor takk til kantine- og loddgjengen, samt alle som hadde oppgaver som tidtagere, listeløping, mattevask, rydd etc.

Det er ikke normalt med underholdningsinnslag i pausen på vanlige nasjonale stevner, men i år hadde vi faktisk et innslag organisert av Ove fra Mattekanten og Norges Brytevenner. De spurte i forkant om de kunne bruke Lørenskog Cup som arena til å lansere sin nyskapning: "Jons Gullsko", og det ønsket vi selvfølgelig. "Jons Gullsko" er en gullbelagt brytesko (ekte gull) som hedrer Jon Rønningen som dobbelt olympisk mester. Så i hovedpausen ble podiet kledd for anledningen med design fra Norges Brytevenner og representanter for disse overtok mikrofonen. Hvert år fremover vil en mindre gullbelagt utgave av "Jons Gullsko" tildeles en norsk bryter som har markert seg stort i vår idrett.

Førstemann ut for å motta denne prisen var Stig Andre Berge som har deltatt på to OL hittil og sikter på et tredje. Det ble folksomt på mattene under utdelingen der vi også viste videoklipp fra Jons karriere på lerretene. Dette var en fin markering både av Jon Rønningens karriere, samt første mann ut til å vinne "Jons Gullsko". Takk til Ove og Norges Brytevenner for at de brukte årets Lørenskog Cup for denne markeringen. Vi minner selvfølgelig om at Thomas Rønningen (Jon Rønningens sønn) som selv er en meget habil bryter er klar som Lørenskogs nye hovedtrener i kommende sesong!

Les mer om tildelingen på Mattekanten.no. (se flere sider innover på denne lenken).

Da klokken ble 16 var det snart klart for premieutdeling. Under premieutdeling for bryteskole, nybegynner og knøtt ble det svært så folksomt da over 150 glade barn skulle motta sin støpte Lørenskog Cup-medalje for sin innsasts. Dernest ble det premiesermoni for alle de aldersbestemte klasser. Dette ble i år litt mer stilfult da vi endelig har fått vår egen premiepall takket være familien Skogheim.

Så over til Frank som hovedlagleder har skrevet litt om innsatsen på matta:
Lørenskog stilte med 13 brytere i aldersbestemte klasser. Dette var Brage, Linus, Alexander, Emil, Dani, Cathrine, Mayow, Daniel K., Emi, André, Henrik, Marcus og Sander. Det endte med hele 12 medaljer fordelt på 3 gull, 6 sølv og 3 bronse. Så innsatsen til klubbens aldersbestemte var meget høy i år og vi ser en god fremgang på bryterne i klubben som helhet. Selv om enkelte utøvere følte de kunne gjort bedre i enkelte kamper, er vi meget godt fornøyd med innsatsen i årets Lørenskog Cup. Det var mye god bryting og noe som kan jobbes mer med, så dette kan bli utrolig spennende sesong neste år.

For klubbens 14 yngre deltagere i bryteskole, nybegynner og knøtt ble det også mye god action. De som stilte var Lukas Eri, Leokim, Casper B., Jesper B., Ove Eri, William, Martin L., Thomas L., Lars L., Theodor, Nicolai R., Julian, Lukas S. og Daniella. Mange har vært med flere sesonger og viste gode takter i kampene. Andre er kommet til nylig og viste god innsats og ikke minst: På tross av kort fartstid i bryting var de aktive i kampene og turte å gå aktivt inn i angrep. Det er flott å se. Det ble en grei fordeling av seiere og tap, men det viktigste var at utøverne viste glede å syntes det var moro å være med på klubbens egne store stevne. Vi gratulerer alle med flott innsats.

Vi gratulerer følgende medaljevinnerne:

Gull:
André (J 74 kg)
Henrik (G15 66 kg)
Cathrine (UK 65 kg)

Sølv:
Mayow (J 66 kg)
Daniel (J 74 kg)
Markus (G15 73 kg)
Sander (G15 85 kg)
Brage (G12 30 kg)
Dani (G12 50 kg)

Bronse:
Emi (J 74 kg)
Linus (G12 30 kg)
Alexander (G12 45 kg)

Stor takk også til alle som stilte som lagledere og med flott innsats hjalp denne flotte brytegjengen gjennom sine kamper!

Beste Klubb ble i år Skedsmo Bryteklubb, vi gratulerer med stor pokal og pengepremie på kr 5.000,- Det skilte kun ett poeng ned til Kolbotn I.L. på andreplass og Lørenskog Bryteklubb på tredjeplass. Hadde vi tatt eksempelvis én bronse mer hadde vi selv blitt Beste Klubb!

Skedsmo Bryteklubb: 25 poeng
Kolbotn I.L.: 24 poeng
Lørenskog Bryteklubb: 24 poeng.

Les en liten artikkel om Lørenskog Cup i Mattekanten.no sitt nettmagasin. Det ble ikke den store artikkelen denne gangen. Det henger nok litt sammen med at vi har fått mye oppmerksomhet og spalteplass her i forhold til vårt NM og Landsstevne.

Nedrigget gikk også godt. Vi var i all hovedsak ferdig rundt kl 19 med nedrigg, opprydd og tilbakekjøring, dog styret holdt på i par timer til. Vi takker alle foreldre og aktive samt frivillige tilknyttet klubben som stilte opp denne helgen. Uten dere hadde det vært umulig å gjennomføre et slik arrangement! Takk også til dere som stilte med frukt, transport etc.!

Se mange bilder fra stevnet. Vi takker fotograf Cathrine for flotte kampbilder. Om det skulle være noen vi ikke har fått beklager vi dette, det er vanskelig å få med seg alle kampene.
Informasjon til klubben startet en god tid i forkant av stevne.Fra opprigg. Mattene legges.Fra opprigg. Podiet kles med hvitt draperi.Fra opprigg. Podie og lerretene er klare.Fra opprigg. Snart i mål.Fra opprigg. Vantene settes opp.Informasjon settes opp i hallen.Projektorene lyser opp godt i mørk hall!Chris og Beky gjør god innsats i premielimingen sent fredag kveld.Chris og Beky gjør god innsats i premielimingen sent fredag kveld.Premiebord klart sent fredag kveld.Pokal for Beste Klubb.Velkomstskilt.Nok en gang er flott oppsett for Lørenskog Cup.Nok en gang er flott oppsett for Lørenskog Cup.Fra oppvarmingen. Stor Lørenskog-gjeng!Fra oppvarmingen. Mange deltagere i årets Lørenskog Cup!Tribunen fylles opp.Og stevnet er i gang - utsikt fra sekretariatet.Og stevnet er i gang - utsikt fra sekretariatet.Fra kampene.Fra kampene.Fra kampene.Fra kampene.Fra kampene.Fra kampene.Glade Lørenskogbrytere!Kantinesalget i god gang.Flott premiebord for loddsalget.Full kontroll i sekretariatet - speakers utsikt.Fra kampene.Fra kampene.Fra kampene.Fra kampene.Fra kampene.Fra kampene.Fra kampene.Fra kampene.Fra kampene.Fra kampene.Fra utdelingen av "Jons Gullsko". Ove Gundersen tar ordetFra utdelingen av "Jons Gullsko".Representanter fra Norges Brytevenner overrekker "Jons Gullsko" til Stig Andre Berge. Vi gratulerer.Fra utdelingen av "Jons Gullsko". Dette er originalen som er en ekte brytesko belagt med gull!Mange gjester fikk med seg utdelingen og visning av video fra Jons karriere.Mange gjester fikk med seg utdelingen og visning av video fra Jons karriere.Fra kampene.Fra kampene.Fra kampene.Fra kampene.Fra kampene.Fra kampene.Fra kampene.Fra kampene.Fra kampene.Fra kampene.Fra kampene.Fra premieudelingen til bryteskole, nybegynner og knøtt. Over 150 barn skulle få sin medalje!Fra premieutdelingen i aldersbestemte klasser. Her får Dani medalje for sin fine andreplass. Vi beklager at vi ikke har bilde av alle Lørenskog-medaljørene.En glad Daniella har fått sin medalje.Vi gratulerer Skedsmo Bryteklubb som Beste Klubb og vinner av pokal og 5.000,- kroner.Dagens lagbilde og flott Lørenskoggjeng!Og henda i været!Fra nedrigg.Og Lørenskog Cup er over for denne gang. Takk alle sammen!

Kommentarer

Legg til Kommentar
Comments are not available for this entry.